Rastrska grafika

Za motiv pri rastrski grafiki sem si izbrala nekaj preprostega in se poskusila posvetiti različnim strukturam in detajlom, ki jih omogoča rastrska grafika. Poskusila sem uporabiti različne čopiče in pripomočke in s tem bolje spoznati program Krita. Programi za grafično oblikovanje mi niso tuji, sem se pa s krito vseeno soočila prvič.

Ptiček by TEDI is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Skica by TEDI is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Začela sem s hitro skico in za pripomoček uporabila svinčnik.V možnosti orodja sem izbrala funkcijo glajenja linij in začela z orisovanjem.

linije by TEDI is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

V možnosti orodja sem izbrala funkcijo glajenja linij in začela z orisovanjem.

barva by TEDI is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Ko sem oblike orisala sem jih s pomočjo pripomočka Fill Tool zapolnila z barvo.

obarvano območje by TEDI is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

S pripomočkom Outline Selection sem si pomagala da sem lahko obarvala območje točno tam kjer želim in da barva ni šla izven ptice.

plasti by TEDI is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Uporabila sem veliko plasti in si s tem omogočila, da so se forme lepo prekrivale in si pomagala z ikono ključavnice, da nisem poškodovala spodnjih plasti.

Refleksija dela

V tem projektu sem se naučila razlike med rastrsko in vektorsko grafiko, ter kako na različne načine uporabljati pripomočke v programu Krita. Če bi imela več časa, bi definitivno ustvarila kaj bolj zakompliciranega in se naučila vseh funkcij, ki jih krita ponuja. Največ časa sem posvetila izbiri motiva, ker sem želela nekaj preprostega in prijetnega. Pridobljeno znanje bo prišlo prav, pri kakšnih otroških slikanicah. Najljubše mi je bilo ustvarjati po predavanjih, ko smo se naučili uporabljati krito.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost