Rastrska grafika – lobanja

Rastrsko grafiko sem ustvarjala že pred informatiko, zato z nalogo nisem imela težav. Uporabila sem program Procreate. Po izbranem formetu na katerem sem ustvarjala sem uporabila funkcijo pisala wet acrylic v kategoriji painting, da sem naredila ozadje s črno barvo. Na začetki nisem imela končne ideje o motivu, ki bi ga narisala, zato sem sproti ugotavljala kaj bom narisala.

Slika 1

slika1 by Maruša Šlogar is marked with CC0 1.0

Nato sem na črno ozadje s pisalom soft brush, ki je v kategoriji airbrushing naredila belo obliko na kateri bom nadaljevala risanje.

Slika 2

Slika 2 by Maruša Šlogar is marked with CC0 1.0

S pisalom round brush (painting) sem si skicirala osnovno obliko lobanje, ki sem si jo izbrala za motiv. Ideje kako bo izgledal končni izdelek nisem imela, zato sem ob risanju sproti videla kaj bo nastalo.

Slika 3

slika 3 by Maruša Šlogar is marked with CC0 1.0

Po osnovni skici sem začela risati detajle s pisalom old brush pod kategorijo painting.

Slika 4

slika 4 by Maruša Šlogar is marked with CC0 1.0

Nadaljevala sem z risanjem detajlov, dokler se mi lobanja ni zdela dokončana. Uporabila sem modro barvo, za bolj svetle dele pa belo.

Slika 5

slika 5 by Maruša Šlogar is marked with CC0 1.0

Za konec pa sem z old brush in rumeno barvo dodala še sij.

Slika 6

slika 6 by Maruša Šlogar is marked with CC0 1.0

Končni izdelek

Končni izdelek by Maruša Šlogar is marked with CC0 1.0

Refleksija

Ker se z digitalnim risanjem ukvarjam že kakšno leto in pri tem vedno uporabljam program Procreate z risanjem nisem imela težav. Program že kar dobro poznam in mi ta vaja ni predstavljala velikega iziva. Motiv pa nisem določila na začetki, saj nisem imela ravno končne ideje o tem kaj bom upodobila, zato sem se odločila, da bom ustvarjala in sproti videla kaj bo nastalo. Končni izdelek je lobanja s krono iz zobov in sijem. Lobanje na sploh veliko rišem in zato sem se odločila za poznan motiv. Dvomim, da bi kaj drastično spremenila, mogoče le dodala več detajlov. Največ časa sem posvetila senčenju lobanje s pisalom old brush. S svojim delom sem zadovoljna, saj kot sem že omenila program s katerim sem ustvarjala že poznam. Tudi v prihodnje mi bo digitalno risanje prišlo prav, za lastno ustvarjanje, za izdelke za faks, zelo je uporabno tudi, za spreminjanje risbe ali slike na papirju v digitalni izdelek. Celoten postopek digitalnega risanja mi je všeč, predvsem to, da če se naredi napaka jo lahko enostavno zbrišem za razliko od tradicionalnega ustvarjanja likovnih izdelkov, zato pri ustvarjanju digitalno ne čutim pritiska, če storim napako. Najbolj mi je bila všeč svoboda, pa naj bo to ob uporabi poljubnega programa ali pa pri izbiri motiva. Najmanj mi je všec delo, ki pride po nastalem izdelku, objavljanje spletne strani. Spremenila pa ne bi nič.

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost