RASTRSKA GRAFIKA

V tej nalogi sem se preizkusila v ustvarjanju rastrske grafike. Zanimali so me mehki prehodi med različnimi ploskvami in barvami ter raziskovala vse opcije, ki jih rastrska grafika omogoča.

Rastrsko grafiko, portret, sem ustvarila v brezplačnem programu iArtbook.

Slika 1 by Nika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Začela sem z enostavno skico, pri kateri sem preizkusila različne “čopiče”, saj aplikacija nudi različne možnosti in variacije le teh.

Slika 2 by Nika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Nadaljevala sem z zapolnjevanjem ploskev ter določanjem barv. Dodala pa sem tudi linije in detajle.

Slika 3 by Nika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Nadaljevala sem z mehkimi prehodi, ki so značilni za rastrsko grafiko. Mehke prehode sem ustvarila s posebnim čopičem, enak efekt ba bi lahko dobila z funkcijo “blur”. Po ustvarjanju mehkih prehodov sem se odločila, da sem z ilustracijo zadovoljna in zaključila z delom.

Ilustracija karakterja by Nika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA DELA

V tem projektu sem se naučila značilnosti rastrske grafike ter kako na različne načine uporabljati pripomočke v programu iArtbook. Če bi imela več časa, bi se še bolj poglobila v detajle in odkrivala dodatne možnosti, ki jih ponuja aplikacija. Lotila sem se dizajniranja karakterja, saj v tem najbolj uživam. Pridobljeno znanje bo prišlo prav pri prihajajočih projektih in nalogah, tako v šoli kot kasneje v poklicu. S svojo rastrsko grafiko sem zadovoljna in je eno mojih najljubših del, zato bi ga ocenila kar visoko. Pri projektu sem najbolj uživala v opazovanju napredka, saj je bila iz minute v minuto grafika bolj zanimiva, najmanj pa sem se zabavala v načrtovanju in izbiranju motiva, ker ideje včasih vzamejo veliko časa, da se pojavijo.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost