Digitalna zgodba – Črta

Tema digitalne zgodbe je bila črta. Razmišljala sem, da bi naredila strip potem pa sem se odločila, da bom ustvarila animacijo, ker to še nikoli nisem počela. Program, ki sem uporabila, za animacijo je Procreate.

Odločila sem se, da nom narisala čebelo, ki s svojim letom zapiše besedo črta, saj je bila to tema digitalne zgodbe. In ker sem se z animacijo šele spoznavala, se mi je zdela primerna težavnost. Najprej sem narisala skico čebele, ki se bo zavrtela in odletela.

Skica 1

Skica 1 by Maruša Šlogar is marked with CC0 1.0

Skica 2

Skica 2 by Maruša Šlogar is marked with CC0 1.0

Po končani skici sem se lotila barvanja čebele in risanja vseh ostalih risb, da sem lahko naredila animacijo.

Slika 1

Slika 1 by Maruša Šlogar is marked with CC0 1.0

Narisala sem vse slike, ki sem jih rabila za animacijo, nastavila sem 11 slikic za 1 sekundo in tako ustvarila animacijo.

Slika 2

Slika 2 by Maruša Šlogar is marked with CC0 1.0

Nato sem animacijo iz programa Procreate naložila na moj iPad v galerijo. Video sem potem naredila v programu Videoleap, ki sem ga naložila na iPad. Tam sem svoji animaciji dodala tudi glasbo, ki je brezplačna na programu.

Končano animacijo sem potem objavila na Arnes video portalu.

Scenarij:

Na belem ozadju se pojavi ljubka, poenostavljena rumena čebela z dvema črnima črtama na telesu in z izrazito velikimi očmi in majhnimi modrimi krili. Zarotira se in odleti stran. V daljavi s potjo svojega leta zapiše besedo Črta. Na koncu se vrne na prvotno mesto in tako je ustvarjen “loop”. Ko se čebela vrne na začetek vedno znova napiše besedo črta in zgodba čebelinega leta se tako nikoli ne konča.

Kot sem omenila sem za nalogo digitalne zgodbe prvič ustvarjala animacijo in zato sem s svojim zaključnih delom zadovoljna.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost