KREIRAM SPLET

O meni

Ko me je mati osmega novembra, davnega leta 2003 potisnila iz svoje maternice sta se z očetom odločila, da bo zaporedje štirih zlogov pokaterem me bo svet poznal, od tedaj naprej, Emilia. Kot kupček nerazvitih kosti, možganov in popkovine nisem ugovarjala in še danes tej odločitvi ne oporekam.
Emilia, umetnica. Ah, vi umetniki – ah, mi umetniki…ki še kratkega odstavka o samem sebi ne moremo spisati brez da bi se poglobili v dno našega smisla in se vprašali, spet in spet, kdo zares smo. Prepustimo se za moment misli o hedonizmu in ker se zdi, da nas definirajo stvari v katerih vidimo smisel in srečo, vam idam nekaj mojih in se z njimi predstavim. Sem ljubiteljica filmov, gledaliških predstav, glasbe in umetnosti na splošno. Veseli me kuhanje čaja, obožujem sončno vreme in neprestano se rada izboljšujem kot oseba.

Najraje se izražam skozi dialog, vendar to ni vedno mogoče, zato se zatečem k likovni umetnosti. Zanimivo pa je, da v nasprotju s prepričanjem ali trditvijo, da umetniki ustvarjamo nabolje v čustveno slabših obdobjih, so moja obdobja dobrega počutja ponavadi tudi najbolj umetniško rodovitna.

<a rel="noreferrer noopener" href="http://<!– wp:image {"id":16831,"sizeSlug":"large","linkDestination":"none"} –> <figure class="wp-block-image size-large"><img src="https://iktlp1718.splet.arnes.si/files/2023/01/78C49138-B452-4C50-841F-83244F4AEA36-1024×726.jpeg" alt="" class="wp-image-16831"/></figure> pet faz žalovanja © 2022 by  Emilia Mežan is licensed underCC BY-NC-ND 4.0 
<a rel="noreferrer noopener" href="http://<!– wp:image {"id":16831,"sizeSlug":"large","linkDestination":"none"} –> <figure class="wp-block-image size-large"><img src="https://iktlp1718.splet.arnes.si/files/2023/01/78C49138-B452-4C50-841F-83244F4AEA36-1024×726.jpeg" alt="" class="wp-image-16831"/></figure> plačujte davke © 2022 by  Emilia Mežan is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 

Priložena kolaža sta nastala, ko sem s prijateljico (ki se tudi sama rada umetniško izraža) preživela devet v Nürnbergu. V poletju 2022, ki je bilo eno mojih najsrečnejših obdobji, sem ustvarila dosti zabavnih del, ki pa so izvirali iz pozitivnega, igrivega počutja. Takšne produktivnosti nikakor ne povezujem z bolj “depresivnimi” obdobji.

Refleksija: IKT v mojem življenju

Najprej pomislim na to za kaj ta kratica stoji; informacijsko komunikacijska tehnologija. V našem stoletju si življenja brez IKTja skoraj ne moremo predstavljati. Ko se zbudim, s pomočjo budilke na mojem tlefonu, si včasih prižgem glasbo ali kak video, spet na telefonu, da si preprečim da bi ponovno zatavala v lažjo alternativo spanca. Ko se odpravljam na faks si z aplikacijo travana https://play.google.com/store/apps/details?id=com.VegaSolutions.lpptransit&hl=en&gl=US izračunam in razporedim čas, ki ga imam do željene trole. Tudi na postaji me spremlja IKT, prek table na kateri se izpisujejo minute do prihoda busov. Naj televizije, filma in radia sploh ne omenjam.

V mojem vsakdanu uporabljam tablico I Pad pro, ki opravlja funkcijo osebnega računalnika in grafične tablice. Programska oprema kot sta Microsoft Word in Power Point sta obvezen del moje izobrazbe in digitalnega ustvarjanja. Poleg tega v digitalnem svetu zame pomembno vlogo igrajo socialna omrežja, predvsem Instagram, kjer redno objavljam svoja dela. https://www.instagram.com/emilia_tortilia/
Svoje digitalne identitete sem se začela zavedati šele ko so me nanjo opozorili učitelji ali starši. Pred tem nisem bila pozorna na to, koliko in kakšne informacije sem predajala spletu.

V potencialni prihodnosti, katera me popelje do poklica učiteljice, si predstavljam da bodo Word in Power Point ali temu podobna orodja ostala stalnica v procesu izobraževanja in digitanega ustvarjanja s strani tako učitelejv, kot učencev. Poleg tega je Arnes (splet, video…) izjemen vir iz katerega lahko pri pouku črpamo in na njem tudi ustvarjamo.

Refleksija projektnega dela
V tem projektu sem se naučila uporabe Arnes Spleta; kako dostopati do spletišč, ustvariti objavo, besedilu dodati fotografijo in tej določiti licence. Če bi imela več časa bi se poigrala s tipom pisave, barvo strani, če jo je možno spreminjati) in na splošno z vizualnim izgledom objave. Še bolj poetično bi spisala celotno stvar, saj v tem najdem užitek. Največ časa sem posvetila lastni predstavitvi sebe, ker ljudje vedno radi govorimo o sebi in sem se na zelo človeški način zapletla v filozofiranje o moji identiteti. Menim, da naloga zadostuje standardom, le pri strokovnosti in kompleksnosti reflesije o IKT v mojem življenju ne bi samozavestno prisegala. V prihodnosti bom pridobljeno znanje uporabila za oblikovanje licenc svojih del, to zanje se mi tudi zdi najbolj uporabno in sem vesela, da sem ga pridobila. V učiteljski karieri pa mi bo znanje uporabe Arnes Spleta prišlo prav, za objavljanje stvari za moje učence in kot stran, kjer tudi sami lahko objavljajo npr. dela, naloge ipd. Pri projektu mi je bilo najljubše izbiranje slik za uporabo pri objavi, za stvar, ki mi je bila najmanj všeč pa se ne morem odločiti. Sam projekt se mi zdi dobro zasnovan.

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost