DIGITALNA ZGODBA-ČRTA

Za svojo digitalno zgodbo sem se odločila uporabiti star strip oz. nedokončane dele stripa. Zgodba in kontekst mi namreč nista več znana, zato se mi je to zdela idealna priložnost, da jo v okviru projekta nadgradim. Zanimiva se mi je zdela ideja vmešavanja črte v neznano zgodbo; kako jo želi na vsak način dopolniti/izboljšati.

Strip: IF CHERRIES WERE BLUE by Lea Marks is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Preden sem se lotila zgodbe sem zbrala in oštevilčila vse rizbe. Odločila sem se, da bo vsaka predstavljala svojo “stran# digitalne zgodbe.

načrt by Lea Marks is licensed under CC BY-NC-SA 4

Za izvedbo vaje sem si izbrala bresplačen program za rastrsko grafiko Medi Bang Pain Pro. Program sicer nima vgrajenih funkcij za animacijo, vendar le te za potrebe svoje digitalne zgodbe nisem potrebovala. Želela sem namreč dobiti efekt enostavne in igrive animacije, kot smo jo kot otroci ustvarjali le z blokom papirja in svinčnikom. Slike sem vstavila v program, jih uredila ter zložila v posamesne “strani” zgodbe.

Vsaki strani sem dodala več layerov, na katerih sem s črto ustvarila enostavne animacije. Nekatere strani imajo le en dodatni layer, nekatere pa kar po deset. Risbo sem pustila tako preprosto, kot so preproste tudi same ilustracije.

Ko sem končača vse strani in njihove layere sem vse izvozila kot jpeg. Nato sem vse slike vsttavila v program za ustvarjanje videjev Movie Maker. Tam sem nastavila krajšo dolžino za vsako sliko in dodala glasbo. Skladbo sem poiskala na spletni strani Pixebay.

Končan video si lahko ogledate tukaj: https://video.arnes.si/en/watch/ww0z9vjjynkc

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost