Dober dan :D

Sem Maja. Rada jem špagete in ramen.

ramen by munimuni is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Digitalna tehnologija v mojem življenju

Že od otroštva sem v stiku z digitalno tehnologijo, na začetku so to bile risanke na televiziji, kmalu pa sem odkrila YouTube in se tako začela bolj zanimati za računalništvo in internet. Za zabavo sem ustvarjala na umetniških programih kot so Sketchbook, Flipaclip in Medibang paint, slednjega pa še sedaj uporabljam za razne projekte. Imam tudi izkušnje z objavljanjem videoposnetkov na YouTubu in kot večina sovrstnikov sem aktivna na socialnih medijih kot je Instagram.Pri opravljanju poklica likovnega pedagoga bom zagotovo uporabljala programe Windows, saj s powerpoint projekcijami razredu lažje prikažem slike in si pomagam pri predstavitvi.Zavedam se pomena digitalne tehnologije v današnjem svetu, saj smo z njo hočemo ali nočemo obkroženi vsak dan. Omogoča nam lažjo komunikacijo in izobraževanje, veliko ljudi pa se v prostem času poslužuje tudi razvedritvi, ki jo ponujajo videoigre in digitalne vsebine.

Refleksija projektnega dela

V projektu Kreiram splet sem se naučila uporabljati orodja v Arnes spletu, novo in zanimivo pa mi je bilo kreiranje in dodajanje licence svojim slikam. Največ časa sem posvetila refleksiji projektnega dela, saj mi pisanje ne gre preveč od rok. Če bi imela več časa bi zagotovo spremenila ali vsaj izpopolnila sliko ramena, ki je bila v 10 sekundah narisana v Kriti, in dodala kaj več v osebno predstavitev. Sicer pa se mi zdi, da sem upoštevala vse kriterije ocenjevanja naloge.
Definitivno mi bo na svoji poklicni poti prav prišlo znanje o licenciranju svojih del, saj jih nameravam objaviti na socialnih medijih, kjer se včasih dogaja kraja del. Všeč mi je, da je tema naloge prosta in si je vsak lahko izbral, s čim se bo predstavil. Manj pa sem zadovoljna s samo spletno stranjo, ki ne podpira pokončnega formata in sem prisiljena delati na računalniku, ko mi iz razloga priročnosti bolj ustreza telefon/tablični računalnik.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost