Hellou 😀

To je moja mačka Coco oziroma Koko. Ko povem, da imam domačo žival Koko, vsi predvidevajo, da imam papigo.

Coco by TJ is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Digitalna tehnologija v mojem življenju

Tehnologija me spremlja že vse življenje, uporabljam jo vsakodnevno, življenje brez nje pa si dandanes težko predstavljam. Kot prve digitalne tehnologije se spomnim televizije ter računalnikov, na katerih smo igrali igrice, gledali filme ter prvič preizkusili digitalno risanje v programu Slikar. Imela sem tudi svoj digitalni fotoaparat, kasneje pa sen dobila tudi svoj prvi mobilni telefon, ki je kmalu postal tudi nezdrava navada. Kmalu za tem smo tehnologijo morali uporabljati tudi za šolske projekte, za izdelavo projektnih nalog. V osnovni šoli smo se učili s pomočjo projektorjev, v srednji šoli pa smo uporabljali tablične računalnike. profesionalne fotoaparate in zmogljivejše računalnike, saj so nas želeli seznaniti s tehnologijo, kot orodjem za ustvarjanje, seveda pa smo izkusili tudi šolo na daljavo, ki je bila izvedena s pomočjo digitalnih naprav.

Tehnologija bo vse bolj integrirana v pouk, kar vključuje tudi likovne predmete. Mislim, da bo velik poudarek na digitalne, ustvarjanju, torej bomo kot učitelji likovne vzgoje morali znati uporabljati risalne tablice in programe za 3d ustvarjanje, vendar upam, da bo enako pomembna tudi tradicionalna umetnost, saj je ustvarjanje z rokami pomembno za razvijanje kognitivnih sposobnosti, prav tako pa nam omogoča zdrav odmik od zaslonov.

Refleksija

Z objavo tega prispevka sem se naučila kako licencirati svoje delo, ter pomembnost le tega. Če bi imela več časa za izdelavo članka, bi napisala daljše besedilo ter se bolj posvetila oblikovanju. Največ časa sem se posvetila pisanju refleksije ter licenciranju, kar pa pravzaprav ni bilo pretežko. Naredila sem osnoven članek, lahko bi bil daljši, vendar se mi zdi, da ustreza zahtevam. Znanje, ki sem ga tokrat pridobila, bo posebno koristno pri naknadnem objavljanju svojih digitalnih del, ter pri morebitnem pisanju “blogov”, ki jih morajo učitelji oz. profesorji objavljati na šolskih straneh. Všeč mi je sproščenost glede teme o kateri smo pisali, prav tako pa jasne razlage profesorice, ki nam je jedrnato predstavila potek dela.

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost