Predstavitev KG

Sem KG in v prostem času rada “kafetkam” in ustvarajam. Predvsem rada rišem in slikam in se poskušam ravnati po slavnih umetnikih in njihovih delih.

Painting study of the Girl with the pearl earring by KG is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Digitalna tehnologija v mojem življenju

Do sedaj sem se z digitalno tehnologijo največ srečevala preko telefona in računalnika. V preteklosti v šoli digitalne tehnologije nismo uporabljali veliko, zgolj za dve leti informatike v srednji in osnovni šoli skupaj in pa pri predstavitvah, ko smo uporabljali računalnik in projektor. Z digitalno tehnologijo sem se srečala tudi pri vsakodnevnih opravkih, kot je kuhanje in pomivanje. Pri kuhanju uporabljamo armaturno ploščo, ki ima digitalni zaslon, oobčutljiv na dotik in moderni hladnilnik, ki ima digitalno nadzorovanje temperature. V sodobnem svetu pa je tudi večina pomivalnih in pralnih strojev primer digitalne tehnologije, saj imajo digitalne kontrole, LED zaslone in različne nastavitve. Slednji omogočajo nadzor nad temperaturo vode, trajanje pranja ali pomivanja, itd. Poleg tega se z digitalno tehnologijo srečam tudi, ko gledam televizijo. Pri risanju in slikanju sem se v letošnjem letu prvič spopadala tudi z digitalo tehnologijo, saj pred tem še nisem pokusila ustvarjati na takšen način. Sedaj, poleg vsakodnevne uporabe telefona in računalnika, uporabljam tudi tablico, če ne za ustvarjanje, pa za zapiske.

V prihodnosti lahko prav tako vidim, da bo digitalne tehnologije vse več, tako v družbi kot tudi v mojem osebnem življenju. Menim, da bo vedno več “pametnih” naprav, kot so prej omenjeni hladilniki, štedilniki in pralni ali pomivalni stroji. V službi v prihodnosti bom zagotovo uporabljala računalnik, vsaj za prejemanje in pošiljanje elektronskih sporočil in za raziskovanje po spletu. Preko digitalne tehnologije bi se lahko kot učiteljica povezovala z učenci, starši in drugimi učotelji. Vsakodnevno bom tudi zagotovo uporabljala telefon za prejemanje klicov in tablico, saj verjamem da se bomo v šoli vedno bolj srečevali z uporabo digitalnih tehnologij. Digitalne kompetence postajajo vse bolj zaželjene, zato sklepam, da bo učenje le-teh v šolah vedno bolj poudarjeno. Kljub temu upam, da ne bo digitalna kompetenca prevladala v šolskih klopeh, saj se preko drugih kompetenc po mojem mnenju ohranja kultura, saj z zapisovanjem in pisanjem povezujemo znanje tudi iz starejših kultur, ko digitalne tehnologije še ni bilo. Vendar je vedno dobro pridobiti novo znanje.

Refleksija projektnega dela

Pri projektni nalogi sem se seznanila z objavljanjem po Arnes spletu, ki ga do sedaj nisem znala uporabljati, kljub seznanitvi z Arnes spletom v srednji šoli. Takrat so mi bila navodila nejasna in prav tako nisem razumela kaj naj s tem znanjem počnem. Zdaj sem se naučila objavljati in urejati željeno objavo.

V primeru, da bi imela več časa bi se želela z objavljanjem še bolj seznaniti, saj se bojim, da bom naučeno v prihodnosti pozabila, zaradi neuporabe. Želim si, da bi večkrat ponovila korake do spletne objave, kar pa verjamem, da tudi bom v prihodnosti. Poleg tega, bi več časa posvetila ustvarjanju licence, saj mi različne kratice še nimajo direktne povezave s pravo besedo in kaj pomenijo.

Največ časa sem posvetila ustvarjanju licence, saj sem bila s tem prvič seznanjena in o tem nisem vedela prav nič. Na začetku nisem niti vedela, kje lahko najdem avtorske pravice pri posamezni spletni objavi in kaj pomenijo kratice. Kot primer, nisem niti razumela kaj pomeni C na knjigah ali objavah. Sedaj sem s tem veliko bolj seznanjena, vendar pa potrebujem še veliko vaje, da bom znanje osvojila. Kljub temu bom od zdaj naprej veliko bolj pozorna glede pravic avtorja.

Ker sem po večini neizkušena in sem večino obveznosti pri prjektnemu delu opravljala prvič menim, da bi lahko bila projektna naloga boljša. Že sam kratek opis mi deluje neprofesionalen, vendar menim, da je za mojo prvo objavo naloga vseeno dobro opravljena, saj mislim, da sem upoštevala in dodala vse, kar je bilo potrebno upoštevati pri nalogi. V prihodnosti upam, da se bom naučila še več in da bi vsaka nova objava malo boljša.

Pridobljeno znanje bom zagotovo v prihodnosti uporabila še pri drugih projektnih nalogah in morda v prihodnosti, če bom želela kaj objaviti na splet. Poleg tega bom lahko, če bom želela, objavljala svoja dela in jim sedaj tudi znala ustvariti licenco, hkrati pa bom tudi znala upoštevati avtorske pravice ostalih avtorjev, ki jih do sedaj nisem dovolj dobro pri npr. seminarskih nalogah, projektih, govornih nastopih, itd.

Kljub svoji neizkušenosti, mi je bilo pri projektnem delu najbolj všeč, da sem ugotovila, da ustvarjanje objave ni izredno težavno in da se lahko z malo vaje izboljšam. Najmanj pa bi je bila všeč predstavitev, saj nisem vedela kako se na kratko predstaviti, tako, da se upošteva moja anonimnost in da vseeno povem nekaj kratkega o sebi. Morda lahko opazim manjše težave z originalnostjo.

Pri projektnem delu ne bi sicer spremenila nič. Kljub mojemu neznanju, mi je bilo delo in naloga razumljiva in sem lahko v celoti sledila delu. Pri vajah sem skupinskemu delu lahko sledila, če mi je bilo kaj nejasno, sem vedno lahko prosila za pomoč.

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost