KFC’s Techno Vibe Check

KFC likes to eat korean chicken wings, but chinese steamed pork buns are her favorites.

Her moto is: 你行你上,不行就别BB ☆ ~(‘▽^人)

KFC CHAD by KFC is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Tehnologija je do sedaj postala velik del mojega življenja. Uporabljam jo vsak dan: za alarm zjutraj da se pravočasno zbudim, za opravljanje domačih nalog prek prenosnega računalnika, moj telefon je zmeraj na dosegu roke. Dnevno poslušam glasbo prek bluetooth slušalk in rišem s pomočjo grafične tablice, ki jo povežem s svojim prenosnikom. S pomočjo tehnologije tudi berem knjige, in pišem svojo lastno literarno kreacijo. Torej tehnologijo uporabljam za lažji vsak dan in s pomočjo le-te tudi kreiram in ustvarjam.

Digitalna tehnologija se vedno bolj razvija, in postaja vedno bolj lažja in dostopna za uporabo, zato mislim da bi bila uporabna tudi v poklicu likovnega pedagoga. Za začetek razmišljam o grafičnih tablicah in rastrskih programih za likovno ustvarjanje digitalnih ilustracij in risb. Poleg računalnikov in programov bi likovni pedagogi lahko uporabljali tudi printerje in fotokopirne stroje, 3D printerje za izdelave maket. Tehnologijo lahko uporabimo tudi za iskanje idej za različne projekte in naloge, slike ki bi navdihnile otroke za njihovo kreiranje in vzbudile kreativnost v njih.

REFLEKSIJA:

V tem projektu sem prišla do spoznanja da se na tehnologijo zanašam precej več kot sem sprva mislila, in se tega nisem niti dobro zavedala. Če bi imela več časa za izdelavo naloge bi mogoče razmislila še bolj na podrobno, kako tehnologijo najbolje uporabiti v šolstvu. Največ časa sem posvetila razmišljanju o temu kje dejansko uporabljam tehnologijo, zakaj in koliko časa. Se mi zdi, da je bilo ovrednotenje same sebe še najbolj zamudno, in mislim da sem nalogo opravial dobro. Pridobljeno znanje bom uporabila na svoji poklicni poti, če bom nekoč zares likovni pedagog, ko bom delala priprave in načrt likovnega pouka, med študijem pa pri izdelavi in objavi nalog in projektov. Najljubše pri nalogi mi je bilo risanje naslovne slike, najmanj pa posvečanje refleksiji. V definiciji naloge ne bi ničesar spremenila, saj so bila navodila jasna.

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost