something about me <3

Sem Suli zelo rada potujem in ter spoznavam nove ljudi. Obiskala sem že mnogo mest po Evropi in Severni Ameriki. Najbolj se mi je v spomin vtisnilo mesto New York. Le to je bilo polno zanimivih ljudi, nevsakdanjih prizorov ter velikih oglasnih panojev, ki jih nikoli prej nisem videla v živo.

V prihodnosti si želim obiskati nove destinacije po celem svetu, spoznavati nove kulture, opazovati lokalne umetnike in njihova dela ter odkriti kaj novega o sebi.

oglasni panoji © 2023 by Suli is licensed under Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International

oglasni panoji by Suli is licensed under Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International

DIGITALNA TEHNOLOGIJA V MOJEM ŽIVLJENJU IN MOJA POKLICNA POT

Dandanes si dneva brez tehnologije sploh ne moramo zamišljati. Sama jo osebno uporabljam vsak dan. Od budilke, ki me zjutraj zbudi, do telefona, ki ga uporabljam čez cel dan, prenosnika, na katerem se učim in delam, tablice na kateri ustvarjam pa vse do televizije, ki jo gledam zvečer. Težko si predstavljam življenje brez digitalne tehnologije, saj me ta obkroža na vsakem koraku.

Z digitalno tehnologijo sem se seznanila že dokaj zgodaj, saj sem v otroštvu rada igrala računalniške igre, gledala mladinske serije na televiziji in poslušala glasbo na radiu. Telefon sem sprva uporabljala le za klice kasneje pa tudi za gledanje spletnih vsebin in objav na spletnih omrežjih. Zdi se mi, da mi telefon omogoča dobro komunikacijo, hitre odgovore in je neomejen vir informacij. Želela pa bi si delati na omejeni rabi socialnih omrežij, saj mi je življenje pred njimi veliko bolj ustrezalo.

Digitalna tehnologija pri učenju in približevanju umetnostim otrokom služi kot pomemben vir za ustvarjanje digitalne umetnosti. Z različnimi programi bi otrokom predstavila ustvarjanje na računalnikih, grafičnih in navadnih tablicah. Pokazala bi jim tudi umetnost fotografiranja s telefoni, ki jih ima velika večina in fotografiranje s fotoaparati. Fotografije bi želela obdelati v različnih programih in jih podučiti o različnih aspektih fotografije.

Brez digitalne opreme si življenje zelo težko zamislimo. Čeprav je ta nepogrešljiva mislim, da moramo vsi kolektivno omejiti njeno uporabo in delati na odnosih v živo.

REFLEKSIJA

V projektu moja prva spletna objava sem spoznala, da spletna stran Arnes nudi veliko več kot sem si mislila. Prvič sem se seznanila z dejanskim objavljanjem, kreiranjem objave, vstavljanjem povezav in dodajanjem licence sliki. Avtorske pravice in ustvarjanje licence me je najbolj presenetilo saj na to nikoli nisem dejansko dajala teže, čeprav je stvar ključnega pomena. 

Če bi imela več časa bi v objavo dodala več ustrezno opremljenih fotografij iz več mest, ki sem jih obiskala. Prav tako bi lahko dodala več informacij o umetninah, ki sem jih opazila med potovanji in zabeležila kje sem jih srečala. 

Največ časa sem namenila opremljanju fotografije z licenco saj je bilo to zame nekaj kar sem počela prvič. Sedaj se zavedam, da do avtorske pravice nekaj resnega, česar bi se mogli zavedati čisto vsi.

Čeprav projektna naloga vsebuje vse potrebno menim, da bi v sam opis lahko vključila še kakšno dodatno informacijo o sami sebi. Lahko bi se bolj osredotočila na dejansko predstavitev kot pa na stvari, ki sem jih izkusila. Refleksiji se mi zdita ustrezni lahko pa bi se bolj fokusirala na samo predstavitev kot na samo refleksijo.

Objavljanje na Arnes spletu je bila zame res prva izkušnja, a je po mojem mnjenju zelo uporabna. Zdi se mi da na spletni strani lahko anonimno objavljam svoje projekte in dobivam ustrezne povratne informacije. Želela bi si, da Arnes splet obvladam do te mere, da ga bom lahko nekega dne predstavila mlajšim generacijam, ki se bodo lahko na njem likovno izražali in objavljali.

Najljubše pri projektni nalogi mi je bilo dejansko objavljanje na Arnes spletu saj nikoli prej nisem slišala za to spletno stran. Vesela sem, da sem se z njo seznanila in bom na njej lahko objavljala in spremljala ostale prispevke. Največji izziv mi je predstavljal prvi del naloge saj enostavno nisem vedela kaj o sebi bi rada razkrila, da bo besedilo zanimivo, a še vedno ne bo razkrilo preveč.

Naloga se mi zdi zelo dobro zastavljena in enostavna za uporabnike sploh tiste, ki se z Arnes spletom šele seznanjamo. Edini nasvet za izboljšavo bi bil, da za uvodno predstavitev bolj omejimo izbor tem za pisanje saj se mi zdi, da je ta del dejansko vsem šel najtežje.

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost