Vektorska grafika in refleksija

Vektorsko sliko sem narisal s pomočjo grafične tablice Wacom ter z orodji, ki sem jih dobil v Adobe Illustrator – ju.  Namesto da bi uporabil že neko obstoječo fotografijo ali sliko sem se odločil da bom narisal nekaj svojega. Celotni postopek je posnet ter objavljen na YouTube – u. Posnetku sem dodal tudi glasbo, ki sem jo našel na kanalu NoCopyrightSounds.

Prvo sem v Photoshopu skiciral punco. Nato sem sliko premaknil v Illustrator. Za tem sem ustvaril novo plast ter na njej s pomočjo orodja naredil line art. Vse skupaj sem združil ter vsaki kvadrat posebaj pobarval.

Sliko sem shranil kot PNG

 


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

REFLEKSIJA

Z vektorsko sliko sem se seznanil že v prvem letniku srednje šole. Ta vaja je bila odlična, saj sem po dolgem času spet odprl program ter se zopet nekaj funkcij naučil na novo. Pri sami sliki nebi spreminjal ničesar saj sem zadovoljen z izdelkom, ki sem ga naredil. Seveda mi je največ časa vzel sam line art, saj sem imel celo goro črt ki sem jih moral ponovno zrisati. Vektorsko sliko bi lahko tekom študija uporabil pri animaciji, ali pa bi program uporabil za razne grafike kot so npr. brošure, katalogi, logotipi itd. Pri samem projektu nimam pripomb, saj je bil res svoboden kar je vzbudilo še večje zanimanje da se program zopet naučim. Imel sem  res umetniško svobodo zato tudi pri sami definiciji projekta nebi spremenil ničesar.

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost