Vektorska grafika in refleksija

Vektorsko sliko sem uporabila program Inkscape, odločila sem se da bo predelala eno izmed mojih starejših slik. Z vektorsko grafiko sem se ukvarjala bolj malo zato sem se odločila, da bom sliko “razbila” na več delov in tako poskusila tudi nov stil.

Najprej sem sliko uvozila v program.

Nato sem narisala okvir okoli slike, uporabila sem orodje za risanje pravokotnikov tako da sem obarvala samo robove. Z orodjem za risanje linij sem začela risat geometrijske like, poskušala sem sledit oblikam. Pred tem sem ustvarila še en layer v katerem sem nadaljevala delo. Funkciji sem pred uporabo spremenila nastavitev zato da sem dobila ravne črte in kote.

Ko sem končala z risanjem geometrijskih likov sem se lotila barvanja. Za barvanje sem uporabila funkcijo, ki je zaznala barvo in zapolnila lik. Tako sem pobarvala celo sliko, in na koncu sem sliko umaknila in v prazne prostore do risala kjer je manjkalo.

Ko sem končala sem označila vse like in jih zdruzila, nato sem sliko shranila v jpeg format.


Licenza Creative Commons
Quest’opera è distribuita con Licenza Creative Commons Attribuzione – Non commerciale – Non opere derivate 4.0 Internazionale.

 

REFLEKSIJA

Z vektorsko grafiko kot sem prej omenila se nisem veliko ukvarjala, velikokrat me je zanimalo da bi se začela učiti toda se nisem nikoli za prav lotila. V tem projektu sem obnovila določene osnove pri programu Inkscape, Inkscape sem že uporabljala za sestavit logo a po emu ne več veliko, zato sem se tudi odločila da bo moj izdelek minimalističen in drugačen od tega kar sem vajena. Če bi imela več časa bi dodala kakšno funkcijo več in bi like narisala manjše da bi bila videti slika kot pravi mozaik. največ časa sem posvetila temu da konj izstopa, zato sem like blikovala tako da so sledili formi iz prvotne slike. Znanje bom s tekom študija poskušala nadgrajevat in uporabljat kar se da pogosto, saj verjamem da bom pri svojem poklicu bila primorana uporabljati in obvladati veščine digitalne umetnosti. Pri projektu mi je bilo najljubše barvat saj sem počasi opazovala kako moje delo nastaja in sem lahko barve podrobneje pogledala, najmanj mi je bilo všeč risati like. pri projektu bi spremenila samo to, da bi like naredila manjše in da bi jih bilo več, kar se tiče koncepta nebi spreminjala nič.

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost