Digitalna zgodba – BARVA

Potek dela

Ob tej nalogi sem se namesto na koncept barve dosti bolj osredotočal na zgodbo, pri kateri je barva igrala veliko vlogo. Najprej sem imel namen prikazati zgodbo, katere glavna tema bi bila vezana na izbrano barvo, vendar sem se kasneje odločil za drugačno tematiko oz. sporočilom, izbrana barva pa je le izpostavljena. Veliko idej sem načrtoval in kasneje tudi zavrgel, na koncu pa sem sedel za mizo, vzel svinčnik v roke in zgodba se je, čeprav se to morda sliši klišejsko, napisala sama.

Pisal sem v angleščini in tudi končni izdelek je v tem jeziku, saj ne samo, da je razumljiv širšemu občinstvu ( če se bom za to odločil), ampak mi je dosti lažje razmišljati in ustvarjati v angleškem jeziku in svoje misli pretvoriti v stavke.

Najprej sem napisal besedilo, razdeljeno na dele z namenom, da vsak del besedila spremlja ilustracija. Ko sem končal z pisanjem in deljenjem besedila, sem zraven vsakega dela na malo skiciral približen izgled ilustracije toliko da vem, kje na formatu bo besedilo in kako bodo razporejeni motivi.


Licenca Creative Commons

Ko sem bil z tem zadovoljen, sem odprl program PaintToolSAI, v katerem sem začel risati ilustracije. Za razliko od ponavadi, sem spremenil svoj način risanja (kjer si pred digitalnim ustvarjanjem pripravim na roko narisano skico) in narisal ilustracije od začetka do konca v digitalni tehniki, kjer sem namenoma pustil vidne poteze ˝čopiča˝ , da je celoten izdelek deloval nenatančen, saj čeprav so ilustracije pomembne, se mi zdi da niso tako pomembne kot so uporabljene barve in sama sporočilnost zgodbe.

Ko so bile vse ilustracije končane sem jih shranil in odprl v programu Adobe Photoshop, kjer sem dodal besedilo.

Za urejanje ilustracij v video sem odprl program Wondershare Filmora, kamor sem uvozil vse ilustracije ter glasbo, ki sem jo našel na Youtubu (pred tem pa sem se prepričal, da glasbo lahko uporabim).

Slike sem razporedil kako si sledijo, določil trajanje posamezne slike ter med njimi nastavil prehode. Glasbo sem obrezal, da je časovno ustrezala trajanju sličic, ter po najboljših močeh tudi uskladil dogajanje v zgodbi z glasbo.


Licenca Creative Commons

Na koncu sem datoteko izvozil ter objavil na youtube – THE LITTLE BIRD

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost