Digitalna zgodba, BARVE

Barve. Zelo obsežna in odprta tema za video. Veliko časa mi je vzela že sama ideja, ki se od končnega videa zalo razlikuje. Video govori o gibanju, barvah in o nas samih.

Digitalne zgodbe sem se sprva lotila čisto drugače. Vzelo mi je tri ure, preden sem ugotovila, da tako ne bom dosegla tega kar sem imela v mislih. Nato sem se naloge lotila z drugega zornega kota. Postopek mi je bil veliko bolj blizu, vendar mi je še vseeno vzelo večino dneva, da sem zgodbo dokončala. Moj načrt izgleda malo bolj preprosto, saj se scena ni menjala in tako nisem mogla napisati besedila za vsak ˝slajd˝ posebi. Zato sem moj načrt posplošila.

Načrt digitalne zgodbe

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

 

Izdelave filmčka sem se lotila v movie maker-ju. Nekaj časa sem potrebovala, da sem spoznala vse funkcije programa oz. vsaj večino. V tem programu sem ustvarjala prvič, zato mi je seveda vzelo kar veliko časa. Program je sicer začetnikom prijazen saj nima preveč funkcij in možnosti. Sprva sem v program uvozila video, ki sem ga posnela s telefonom, nato pa ga obdelala in dodelala v programu. Glasbo, ki se predvaja v ozadju sem uporabila s strani freemusicarchive.org. Vse skupaj mi je vzelo celoten dan. Če bi se še enkrat lotila tega podviga, bi ga v druge verjetno izpeljala veliko bolje in hitreje. Vsekakor bom sedaj program uporabljala pogosteje saj sem bila mnenja, da ga ne bom znala uporabljati, zato ga tudi nikoli nisem odprla.

 

Izdelovanje digitalne zgodbe

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Digitalno zgodbo sem objavila na youtubu pod linkom: https://youtu.be/4st52Q5OAJA

Upam, da vam bo zgodba všeč. 🙂

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost