Kreiram na spletu

Sem Ema in prihajam iz Domžal. V svojem prostem času rada rišem in igram video igrice. Sebe bi opisala kot kreativo osebo. Najraje se ukvarjam z animacijo in grafičnim oblikovanjem. A včasih za svoje projekte raje uporabljam tudi bolj tadicionalne tehnike, kot so barvice, markerji in vodne barve.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

IKT v mojem življenju

Že od kar sem bila mala so me zanimali računalniki, ter tehnologija. Kot sem že omenila se res rada ukvarjam s takimi tipi vsebin tudi sedaj.

Po osnovni šoli sem se namreč upisala na srenjo strokovno šolo, specializirano za grafiko in medije. Tam sem se naučila več o grafičnem oblikovanju, medijih in spletu, ter tudi fatografiji in filmu. Najbolj pomemba stvar, ki pa me je privlačila k tehnologiji pa je animacija.

Animacijo sem namreč jemala že od drugega letnika srednje šole in me res veseli. Odločila sem se, da se poizkusim naslednje leto upisati na šolo v tujini, kjer bi lahko študirala animacijo. Moji največji uzori za animanje so bila velika podjetja, ki se še dan danes ukvarjajo z izdelavo vidoigric in animiranih filmov. Nekateri moji uzorniki so Walt Disney, eden največjih pijonirjev animacije, Brandon Beck in Marc Merrill, ustanovitelja podjetja ‘Riot Games’,Yu Kamiya, avtor romana No Game No Life (po katerem je bila narejena animirana serija/anime) itd.

Ko sem se prvič začela ukvarjati z mediji nisem vedela nič o algoritmih, grafiki in informatiki. A sem se čez čas začela bolj zanimati za to in se učiti z tutariali preko Youtuba ter experimentacijo. Začela sem delati z Adobovimi programi kot so After Effects, Photoshop, InDesign in Premiere. Kasneje pa sem se tudi začela učiti v WordPressu in Filezili, Mayi, Zbrushu, Harmony, Dragon Spine itd. Naredila sem ogromno različnih izdelkov in si z vajo ustvarila dobro podlago za animacijo, kodiranje, film, fotografijo in podobno.

A kljub vsemu predznanju, ki sem ga dosegla se ševedno naučim nekaj novega pri predmetu IKT. Je eden izmed mojih najlubših predmetov in o njem se želim naučiti še veliko novega.

Refleksija

Pri predmetu IKT sem se klub predznanju naučila veliko novega o podajanju avtorskih pravic, ter sem spoznala nekaj novih orodji, ki jih bom uporablala v nadaljnem študiju. Spoznala sem programe Krita in Inkscape, vsem dosegljiva in preprosta programa, ki jih lahko uporabljam za ustvarjanje vektorke in rastrske grafike, ter animacijo.

Definitivno bi si uzela več časa, da svoje znanje o novih programih nadgradim. Svoje sposobnosti bi s tem lahko uporabila za bolj efektivno in hitrrejše delo na grafičnih projektih, ter s tem dosegla višjo kvaliteto izdelkov v krajšem času. Izdelek, ki mi je uzel največ časa je bila rastrska grafika. Za to sliko sem si res uzela čas in experimentirala z različnimi čopiči ter funkcijami Krite, ter MediBanga. Za izdelek sem porabila približno 10-11h. Sliki sem želela dodati neko dogajanje/zgodbo. Vcenter pozornosti sem postavila lik in tam dodala največ detailov. Igrala sem se tudi z svetlobo in sliki s tem dodala bolj fantazijski občutek. Če bi svoj izdelek morala oceniti bi ga ocenila dobro, saj se v izdelku opazijo detajli in višje tehnike, ter osvojeno znanje, a bi se za naslednji izdelek še malo bolj protrudila s samo pozo lika, ter dizajnom in praznino ozadja.

Znanje, ki sem ga v tem semestru pridobila bom uporabljala v vsakdanjem življenju in nadaljnem študiju. Želim si, da bi se s takimi tematikami lahko ukvarjala več. V nadeljevanju pa menim da mi bo znanje prišlo prav tudi v deljenju znanja z mlajšimi generacijami.

Pri samem pouku sem najbolj uživala v praktičnem delu, saj smo lahko študentke pokazale svojo kreativnost. Zelo mi je bila ušeč analiza naših del, ker sem lahko opažala, kakšne tematike zanimajo moje sovrstnice. Najmanj me je pri pouku zanimala zgodovina tehnologije. Zgodovina nasplošno ni predmet v katerem uživam in nisem izvedela preveč novih informacij zaradi svojega predznanja. A če bi kar koli spremenila je to, da zaradi dela na daljavo nismo prejeli dovolj navodil in časa za vse. Zato bi dodala malo več dodatnih usmeritev za študente.

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost