Kreiram na spletu

Wings by Envy is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Moje ime je Nika  in živim v majhni obcestni vasi Črna vas, ki se nahaja na Ljubljanskem barju. Sem introvert, navdušena nad grško mitologijo in japonsko kulturo. V prostem času najraje berem knjige, gledam serije, rišem in igram računalniške igrice.

Zbirka knjig by Envy is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

IKT v mojem življenju

Z IKT sem se prvič srečala v 6. razredu osnovne šole, ko sem dobila moj prvi mobilni telefon. Sama sem bila navdušena nad njim saj sem se lahko večkrat pogovarjala s svojimi prijatelji  ter družino. Kmalu po tem sem dobila tudi svoj prvi računalnik, katerega sem uporabljala za šolo ter za igranje. Nikoli nisem preživljanja časa na socialnih omrežjih, zelo poredko sem na internet objavila kakšno objavo o sebi. Šele pred kratkim sem dobila prenosni računalnik katerega uporabljam samo za študij. Pri učenju mi zelo pomagata spletni strani YouTube ter Pinterest. YouTube mi pomaga pri motivaciji, saj različnih ga uporabljam predvsem za poslušanje glasbe in ogled različnih videoposnetkov, Pinterest pa mi pomaga pri iskanju idej.

V prihodnosti na moji poklicni poti bom uporabljala IKT pri izobraževanju, saj menim, da olajša kakšno stvar. Pri učenju mislim, da je veliko lažje če se učiš preko iger, saj naredi učenje bolj zanimivo. Še posebno zanimivi se mi zdijo internetni kvizi, kot na primer Kahoot, ki je zabaven in poleg tega te še kaj nauči. Pri pouku likovne vzgoje mislim, da bi bilo tudi zanimivo, da bi se učenci večkrat srečali z digitalnih risanjem (rastrska grafika ter vektorska), ter se sami preizkusili v tem. Sama sem se s tem srečala šele na fakulteti, kar mi je dalo več zanimanja za predvsem rastrsko grafiko v programu Krita.

Refleksija

V teh projetknih nalogah sem se predvsem bolje spoznala z dvema različnima programoma – Krita ter Inkscape, ter kako ustvarjati v vsakem in čemu sta namenjena. Zelo sem uživala v ustvarjanju v Kriti, pri Inkscapu pa sem imela kar nekaj težav in sem potrebovala nekaj časa, da sem ”osvojila” program. Če bi imela več časa bi seveda poskusila svoje projekte izboljšati ter tudi poskušala različne funkcije, ki jih programa ponujata. Največ časa posvetim delanju izdelka, a tudi pisanje refleksije mi vzame kar nekaj časa. Pri ustvarjanju sem zelo uživala a do svojih del sem zelo kritična in se redko zadovoljim s svojimi deli. Vedno bi rada nekaj izboljšala ter svoje izdelke primerjam z izdelki sošolk.

Samo znanje bom lahko uporabljala v vsakdanjem življenju saj je tehnologija del njega. To znanje mi bo tudi pomagala pri nadaljnem ustvarjanju danes tako kot tudi v prihodnosti. Sami projekti so me veliko naučilo in to znanje bi rada uporabljala tudi v prihodnosti ter ga delila z ostalimi.

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost