Animacija

V okviru projektnih nalog sem se odločila izdelati animacijo. Izdelala sem jo digitalno, ne pa v top-motion tehniki, saj me animacija zanima že dolgo časa, vendar se je nikoli nisem lotila.

črv by jana is licensed under CC BY-NC 4.0

Najprej sem izbrala workspace za animacijo. V različne plasti sem narisala nekaj osnovnih okvirjev, potem pa jih med sabo poskušala povezati.

črv by jana is licensed under CC BY-NC 4.0

Večino okvirjev sem narisala prostoročno, nekaj pa sem jih kopirala in spremenila le potrebno.

črv by jana is licensed under CC BY-NC 4.0

Refleksija

Pri tem projektu sem se naučila osnov animacije. Spoznala sem, da čeprav se zdi animacija kratkega gifa še tako enostavna, je postopek dolgotrajen.

Če bi imela več časa, bi odpravila napake, ki sem jih na začetku spregledala, tudi risbe bi bile boljše in prizori bolj povezani – nasploh bi celotno animacijo izboljšala. Največ časa sem posvetila prehodom in premikanju v posamezni sceni, da bi izgledalo čim bolj povezano.

Menim, da bi animacija lahko bila boljša, vendar glede na to, da je prva animacija, kar sem jo kadarkoli poskusila narediti, je v redu. Pridobljeno znanje mi bo koristilo, ko bom še kdaj v prihodnosti želela kaj animirati ali urejati videe.

Projektna naloga se mi je zdela zabavna in vesela sem, da me je spodbudila k učenju ustvarjanja animacij. Slaba stran je, da je vzela dlje časa, kot sem pričakovala. V definiciji projekta ne bi spreminjala ničesar.

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost