Kreiram na spletu

Sem Jana in prihajam s Ptuja. Že od nekdaj me veselijo različne vrste umetnosti in ustvarjanja, najbolj risanje in ilustracija. med drugim v prostem času rada tudi kuam ali preživljam čas s svojim psom.

ellie by jana is licensed under CC BY-NC 4.0

Čeprav nisem poznala veliko možnosti za zaposlitev v umetniških smereh, sem dolgo vedela, da je to nekaj, kar želim početi v življenju.

IKT v mojem življenju

Razen televizije in radija sem se s tehnologijo prvič srečala v osnovni šoli pri pouku računalništva. Začeli smo z ustvarjanjem na Slikarju in uporabo programov kot je Word, PowerPoint, kasneje tudi Excel, ustvarili pa smo tudi e-mail račun. Učili smo se tudi o varnosti na spletu. Dolgo sem tehnologijo uporabljala le za šolsko delo. Ko sem dobila mobilni telefon sem se spoznala tudi z bolj razvedrilnimi aplikacijami in socialnimi omrežji.

V srednji šoli sem tehnologijo še pogosteje uporabljala za naloge in učenje, zadnja dva letnika pa smo zaradi pandemije večino pouka imeli na daljavo na Microsoft Teams ali pa smo oddali naloge v spletno učilnico. Začela sem se zanimati tudi za digitalno umetnost in si kupila grafično tablico ter preizkusila več različnih programov.

Letos smo pri pouku IKT ustvarjali s Krito, ki mi je bila poznana že od prej, sem pa se naučila nekaj novih koristnih bližnjic, Inkscape pa mi je bil še nepoznan. Novo pridobljeno znanje mi bo v prihodnosti prišlo prav, tako na poklicni poti, kot pri samostojnem ustvarjanju.

Refleksija

Naučila sem se oblikovati spletno objavo in slikam dodati licence, pri ostalih projektnih nalogah pa sem dopolnila znanje in se naučila ustvarjati s programom Krita in Inkscape.

Če bi imela več časa, bi ne bi spreminjala ničesar, saj mislim, da sem v nalogi zajela vse zahtevano. Največ časa sem posvetila razmišljanju o IKT v mojem življenju, saj sem s tehnologijo seznanjena že skoraj od rojstva, pa vendar je nisem prav uporabljala do začetka šolanja.

Tekom študija bi novo pridobljeno znanje lahko uporabila pri različnih objavah, in glede na to, da je IKT vedno bolj vključen v naše življenje, mi bo koristilo ne glede na to, kam me odpelje poklicna pot.  

Pri projektu mi je bilo najljubše pridobivanje novih znanj in svoboda, ki nam je bila dopuščena pri ustvarjanju pri ostalih projektih. Spreminjala ne bi ničesar, saj je preprost, seznaniš pa se s potekom objave in licencami.

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost