RASTRSKA GRAFIKA

Za to projektno nalogo sem se odločila nadaljevati eno izmed mojih ilustracij izpred dveh let nazaj. V Adobe Ilustratorju sem jo že imela prerisano, a ker je nikoli nisem dokončala, sem izkoristila to priložnost in jo izrisala dokonca.

Lejcha skica © 2022 by Sassi is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Risala sem v programu Krita, uporabila sem pa naslednja orodja:

Eraser Circle, Airbrush Soft, Basic 1 in Ink-4 Pen Rough.

Uporabila sem veliko layerjev, saj sem želela, da se določeni elementi prekrivajo.

Lejcha proces © 2022 by Sassi is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Začela sem z večjimi površinami in se sproti spuščala v detajle. Barvo oči, las in ustnic sem izbrala iz referenčne slike moje kolegice Leje, saj je to portret nje in sem se želela čimbolj približati njenim tonom. Inspiracija za način barvanja je bila glasbenica Doja Cat, tako kot moja sama domišljija.

Njen stil ličenja je gemotričen, barvit in unikaten ter moderen. Leja je po horoskopu vodnar, kar pomeni, da jo motivira drugačnost in posebnost. Želi izstopati in se pokazati v najbolj originalni luči, zato sem se tudi odločila, da jo tako upodobim.

S pomočjo tega tutoriala sem ustvarila ozadje in dodatne elemente. Naredila sem še zadnje popravke in ilustracija je bila dokončana.

Lejcha © 2022 by Sassi is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REKLEKSIJA

S programom Krita sem se letos prvič spoznala. Digitalno ustvarjanje mi ni tuje, zato nisem imela veliko težav pri izvedbi. Poigravala sem se z barvami, vzorci in plastmi, da sem prišla do željenega izdelka. Vse skupaj mi je vzelo približno devet ur. Ustvarjala sem na grafični tablici, kar mi je bilo v veliko pomoč, saj sem jo lahko obračala in prilagajala moji roki.

Iz vidika tehnice grafičnega oblikovanja menim, da se je dobro spoznati z različnimi programi za digitalno ustvarjanje. Ko dobiš vse to znanje programov, vidiš njihove podobnosti in razlike, kar ti pomaga pri izvajanju določenih nalog.

V kreiranju svoje ilustracije sem uživala, sploh ker sem imela svobodo ustvariti nekaj po svoji volji. Menim, da moje delo ustreza kriterijem, vanj sem vložila veliko časa in dela.

VIRI

https://www.insider.com/doja-cat-did-own-eyeliner-get-into-it-music-video-2022-2

https://twitter.com/DojaNews/status/1380382769969160196/photo/2

https://www.instagram.com/p/COT3N5CDlQL/

https://www.instagram.com/p/CMaTk-ijHJ3/

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost