REFLEKSIJA

IKT V MOJEM ŽIVLJENJU

Poleg radia in televizije doma sem se z računalnikom in uporabo informacijsko-komunikacijskih tehnlogij seznanila v osnovni šoli. Na nižji stopnji smo občasno obiskali računalniško učilnico in tam izvajali s tehnologijo povezane aktivnosti. Še posebej v tretji tiadi je uporaba IKT postajala vse pogostejša npr. potrebno je bilo izdelati Powerpoint projekcije za predstavitve in Wordove dokumente. Po končani osnovni šoli sem si ustvarila tudi profile na nekaterih družabnih omrežjih in se seznanila z njimi.

V srednji šoli je bilo uporabe IKT precej več kot v osnovni šoli. Pri večini predmetov so profesorji nalagali gradiva na eučilnice, ki jih v osnovni šoli nismo uporabljali. V prvem letniku smo tudi imeli predmet informatika, kjer smo se učili o razvoju strojne in programske opreme in razvoju informacijskih simstemov ter ga zaključili z izdelavo projektne naloge.

Na fakulteti poleg eučilnic uporabljamo tudi svoje spletne identitete. Na fakulteti se srečujemo z IKT predvsem pri predmetu IKT v izobraževanju. Učimo se o licencah, uporabi programov za digitalno ustvarjanje kot sta Inkscape in Krita ter o uporabi IKT v izobraževanju.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost