Vektorska grafika

Pes by Neža is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Za motiv sem izbrala sliko psa, ki sem jo našla na internetni strani Pinterest, torej ni moja. Najprej sem v programu Inkscape z opcijo “uvozi” ali pa Ctrl+o dodala fotografijo na platno in jo prilagodila formatu platna.

Uvoz slike by Neža is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Dodala sem še eno plast in začela risati. Oblike sem nanašala na sliko. Za oblike sem uporabljala funkcijo “riši kroge”, prej pa še izbrala barvo, s katero bo pobarvan krog. Ko sem kroge narisala, sem jih s funkcijo “vozlički” primerno oblikovala, da sem dobila pravilne oblike motiva.

Krogi in vozlički by Neža is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Naprej sem uporabila “svinčnik”, s katerim sem na psu narisala sence in črte.

Risanje črt by Neža is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Ko sem narisala psa, sem se lotila ozadja. Tudi za ozadje sem uporabljala “svinčnik”, kateremu sem spreminjala barve za določene dele ozadja.

Ozadje by Neža is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA

V tem projektu sem se spoznala z vektorsko grafiko in programom, kjer jo lahko ustvariš. Na začetku mi je bilo vse novo. Inkscapa še nikoli prej nisem uporabljala, ko pa sem začela risati in raziskovati program, sem v njem začela uživati. Če bi imela več časa, bi se posvetila in poskusila uporabiti še ostale funkcije, ki jih program ponuja. Največ časa sem posevtila oblikovanju s funkcijo “vozlički”. Slika je še kar dobro izpadla. Projekt mi je bil zelo zanimiv in zabaven in pridobljeno znanje bom lahko uporabljala v nadaljnih projektih. Mogoče bi bilo bolje, če bi spoznavanju programa posvetili še par dni.

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost