Sem Maruša

Živijo sem Maruša in ne blestim na področju esejev ali pisnih sestavkov. Sem zelo zasebna oseba zato tudi nimam instagrama in facebooka. Imam pa zelo rada filme, še posebej psihološke trilerje. Poleg tega pa rada ustvarjam, še posebej slikam.

slika by Maruša Šlogar is marked with CC0 1.0

Digitalna tehnologija v mojem življenju

Digitalna tehnologija me spremlja že od otroštva, danes brez tehnologije ne gre, pa ne samo zaradi socialnih omrežij, vendar če dan danes nimaš vsaj ene digitalne naprave ne moreš funkcionirati, pa naj se to navezuje na šolanje, službo ali ostale pomembne informacije. Sama se najbolj znajdem z uporabo mobilnega telefona, ker se mi zdi najbolj enostavno razumljiv in uporaben. Že od srednje šole se branim kakršnega koli dela z računalniki in sem jih uporabljala, ko je bilo res nujno, za npr. kakšne seminarske naloge sem uporabljala Word, za predstavitve Powerpoint. Imeli smo tudi spletne učilnice in Microsoft Teams. Letos pa sem pri informatiki spoznala, da vse skupaj res ni tako zahtevno in nimam več takšnega odpora do digitalne tehnologije, ki čedalje bolj napreduje in se razvija in bo v prihodnje še bolj nemogoče živeti brez uporabe le te kod danes. Zato sem vesela, da sem se letos spoznala z različnim digitalnim ustvarjanjem, pa naj bo to likovno, ali ustvarjanje spletne strani, ali pa spoznavanje spleta in njegove zgodovine na splošno. Vse to znanje, ki sem ga letos pridobila mi bo zagotovo prišlo prav v prihodnje.

Refleksija:

V tem projektu sem se naučila kako ustvariti spletno stran, kaj kakšna licenca pomeni in kako jih uporabiti, kaj so avtorske pravice, kako dodati pravilno velikost in obliko slike, kako ustvariti povezavo do določenega spletnega mesta in kaj pomenijo oznake in za kaj so uporabne. Če bi imela več časa bi po vsej verjetnosti napisala več podatkov o sebi, dodala še kakšno fotografijo in morda video. Največ časa sem posvetila urejanju avtorskih pravic, licenc. Pri informatiki sem se veliko naučila in mislim, da sem tudi ustrezno opravila zadane cilje. Vso znanje, ki sem ga pridobila je že danes zelo uporabno, pri raznih predstavitvah, projektnih nalogah, ki bodo zaradi novega znanja veliko bolj nadgrajene, in mi bo v tudi v prihodnosti, ko bom morda kot likovni pedagod morala ustvariti spletno stran za učence, pri čemer bom uporabila znanje za uporabo povezav in bližnjic. Najljubše mi je bilo, da smo spletno stran ustvarili po lastnih interesih, najmanj všeč pa mi je kolilo dela gre v eno objavo in na kaj vse je potrebno pomisliti. Z projektno nalogo sem zadovoljna, nimam bobenih pripomb.

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost