Animacija – Razgled

Ta animacija ima precej direkten naslov ‘Razgled’, saj ni globoke in zapletene zgodbe. Gre se o dveh limonicah, Dare in Alenka, oče in hčer, ki gresta na kratek pohod, da vidita razgle. A finta je v tem, da si prav ti, dragi gledalec najlepši razgled:)

Animacija Razgled

Razgled by Katarina Lucija Cvikl is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Animacija je narejena iz okoli 78 slik od katerih se zadnji kader ponavlja enaka slika. Sestavljena je bila v brezplačnem programu gimp. Ozadje in limonici so narejeni iz barvnega papirja, tako, da sem najprej naredila ozadje in dve limonici in ju nato premikala malo po malo in vsakič naredila sliko z mobilnim telefonom. Slike sem naložila na drive in jih nato naložila na računalnik, kjer sem pretvorila obliko (iphon ima svoj tip shranjevanja slik, ki ni kompatibilen z Gimp-om in sem zato po pet datotek pretvorila iz HEIC v PNG).

Proces delanja

Proces delanja by Katarina Lucija Cvikl is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Refleksija

Naučila sem se kako narediti svoj stop motion animacijo, ki me izjemno zanima in mi je celoten proces bil izredno zanimiv. Izrazito imam rada stop motion animacije kot so Nightmare before christmas ali Coraline.

Če oz. ko bom imela več časa bom to vsekakor nadgrajevala in naredila še kakšno z bolj zanimivo zgodbo.

Največ časa sem posvetila izdelovanju ozadja. Premikanje in slikanje sta potrebovala manj časa kot sem si zamislila, čeprav sem tudi lep kos časa pretvarjala datoteke in se učila uporabljat gimp.

Mislim, da sem srečala namen naloge in se pri tem veliko naučila. Vesela sem s svojim prvim poiskusom z animacijo.

Iz lastnega interesa bom skoraj sigurno to še poiskušala znam pa si tudi predstavljati, da bi to lahko bil odličen projekt, ki bi ga lahko delali v razredu, ki povezuje umetnost in tehnologijo.

Najbolj sem uživala v snovanju ideje in v izdelavi. Najmanj rada pa se ukvarjam z računalniki, s prenosi datotek, s pretvarjanjem datotek,…

Mogoče bi bilo lažje snovat ideje če bi bila neka tema oz dan začetek.

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost