Animacija – Drink Break

Drink Break je kratka animacija z glavno vlogo dekleta, ki reši bar pred ropom. Animacija vsebuje scene pretepa, ki predstavljajo žensko moč.

DrinkBreak by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Animacija je bila ustvarjena v programu Adobe Animate.

Za začetek dela sem najprej ustvarila story board za idejo.

DrinkBreak by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Ko sem imela ustvarjeno celotno zgodbo sem se lotila ustvarjanja karakterjev v moji zgodbi.

Glavno junakinjo sem želela predstaviti kot žilavo žensko. Prav tako sem ji hotela dati pogumen in resen izgled. Vedela sem, da jo želim narediti bolj žilavo in pogumno, zato sem ji dala resen pogled. Odločila sem se, da jo bom poimenovala Sasha. To je angleško ime, ki pomeni bojevnica, ki brani.

Druga oseba, katere sem se lotila, je bila druga ženska. Tej ženski sem dala vlogo kelnarice v baru. Dala sem ji značilnosti vesele, optimistične in dobre osebe. Te značilnosti sem ji dala, zato ker sem hotela, da sta si ženski zelo različni po karakterju. Ime, za katerega sem se odločila, je Mei, kar pomeni lepo po Kitajsko. Tudi njeno ime se ujema z njeno osebnostjo.

Nato sem se lotila dizajna moških karakterjev. Vseh treh sem se lotila na enkrat. Vedela sem, da jim želim podati pridih ponosa in poguma. Vsi moški so enake velikosti kot Sasha. V mislih sem imela, da so v nekakšni skupini, zato sem jih želela tudi vizualno povezati v povezano skupino. imena teh moških karakterjev so Liam, John, Duke.

DrinkBreak by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Po končanem storyboardu in dizajnu karakterjev sem se lotila animirati v Adobe Animate. Najprej sem seveda skicirala glavne dogodke in jih animirala za hiter pregled animacije. Animacije je animirana frame by frame kar pomeni da so premiki animacije narisani vsak na svojem delčku.

Skicirana animacija

DrinkBreak by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Postopek mojega dela je bil da sem prvo narisala skico animacije. Po skici animacije sem se lotila risanja ozadja. Ozadje je seveda pomembno saj da figuram in celotni animaciji boljši občutek. Po narisanem ozadju pa sem začela animirati premikajoče se predmete na animaciji. To so bili ljudi ter kozarec. Največja težava pri ustvarjanju je bilo risanje oseb in njihovih gibov, saj je človeško figuro kar težko narisati ter pravilno premikati proporce. A po dolgem delu in učenju premikanja figur je animacija uspela. Po narisanih figurah in predmetih sem seveda morala dodati barvo. Barvanje stvari ni bilo težko je pa zavzelo kar precej časa. Čeprav sem uporabljala buckettool je bilo barvanje dolgotrajno saj sem imela kar precej frames na sekundo.

DrinkBreak by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Po dolgem animiranju in popravljanju animacije je bila animacija končana. Končana animacija seveda ni vsebovala nobene glasbe in zvoka. V programu Adobe After Effects sem vstavila video ter dodala različne zvočne učinke in glasbo. Zvočnih efektov ni bilo težko vstaviti v video. Vse kar si moral narediti je to, da si v pravi trenutek vstavil zvok.

Vstavljanje zvoka in zvočnih efektov

DrinkBreak by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Ko sem uredila tudi zvok animacije sem še seveda na koncu animacije navedila pomembne podatke animacije , kot so ime usvrajalca ter glasko in zvočne efekte. Animacija je bila takrat dokončana.

DrinkBreak by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Refleksija

Animacija je nekaj kar me je že od nekdaj zanimalo. Veliko že o njej vem ter o uporabi Krite in Adobe Animate. Največ časa pri animaciji sem posvetila animiranju pravilnega gibanja oseb ter ozadju. Ozadja mi namreč delajo veliko težav in to je bil kar vellik izziv. Najbolj zabavno pri tej nalogi mi je bilo ustvarjanje karakterjev ter vstavljanje zvočnih efektov v animacijo. Na to animacijo sem zelo ponosna in vesela na končen izdelek. Pridobljeno znanje pri tem bi lahko uporabila v prihodnosti pri bodoči službi ter v šolstvu za animiranje manjših stvari, ki so lahko v pomoč drugim. Ustvarjanje animacij je dolgotrajen postopek a ko animacijo končaš in vidiš končan izdelek je krasen občutek. V definiciji projektne naloge nebi spremenila ničesar. 😀

Sasha

DrinkBreak by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost