VEKTORSKA GRAFIKA

Za referenčno sliko sem si izbrala lastno delo, sliko z mehkimi prehodi, saj me je zanimalo, kako bo slika izpadla v vektorski grafiki, ki temelji na barvnih ploskvah.

Referenčna slika by Nika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Z urejanjem poti sem prišla do osnovne oblike, ki sem jo spotoma dopolnjevala z ploskvami različnih svetlosti.

slika 1 by Nika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Nadaljevala sem s dodajanjem ploskev dokler nisem prišla do želenega portreta.

slika 2 by Nika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

PORTRET by Nika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Za projekt sem uporabila program Inkscape, ki sem ga prvič uporabila prav pri tem projektu in o njem nisem vedela prav nič. Na začetku sem bila zaradi vseh ponujenih funkcij programa rahlo zmedena. Bolj kot sem uporabljala program, lažje je delo postajalo in ustvarjala sem hitreje.

REFLEKSIJA

V tem projektu sem se naučila uporabljati program Inkscape, s katerim sem se srečala prvič. Če bi imela več časa, bi se še bolj poglobila v detajle in odkrivala dodatne možnosti, ki jih ponuja aplikacija. Največ časa sem posvetila oblikam, da so imele točno takšno obliko, kot sem si zamislila. S svojo vektorsko grafiko sem zadovoljna, zato bi ga ocenila kar visoko. Pridobljeno znanje bo prišlo prav pri prihajajočih projektih in nalogah, tako v šoli kot kasneje v poklicu. Pri projektu sem najbolj uživala v opazovanju napredka, saj je bila iz minute v minuto grafika bolj zanimiva, najmanj pa sem se zabavala v načrtovanju in izbiranju motiva, ker ideje včasih vzamejo veliko časa, da se pojavijo.

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost