Animacija – Boris

Za animacijo sem se odločila uporabiti ‘stop motion’ v obliki GIF-a.

Idejo za animacijo sva dobili skupaj s sošolko pri seminarju, GIF pa sem naredila jaz.

Gre se za osebo po imenu Boris, ki pride v kader, se usede na očala, jih išče, najde, in pusti spet na istem mestu, da se lahko zgodba nadaljuje v nedogled. Precej preprosto – a zabavno.

Boris

Boris by Greta is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Za izdelavo animacije sem uporabila kolaž, katerega sem s pomočjo tehnike origami zložila v osebo in stol. Za snemanje sem uporabila telefon. Lik sem začela premikati po kadru, vmes pa sem vsakič zajela fotografijo. Fotografije sem nato s pomočjo programa PhotoScape pretvorila v format GIF.

origami Boris in stol

origami Boris in stol by Greta is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA

Pri tem projektu sem se naučila postopek izdelave animacije stop motion. Če bi imela več časa bi posnela več slik, da bi animacija izgledala še boljše in bolj tekoče. Največ časa sem posvetila fotografiranju, vse moraš namreč dobro pritrditi, saj če se ti kaj premakne, moraš začeti znova. Največ težav mi je povzročala prav pritrditev telefona. Sama nimam nobene opreme namenjene temu, zato sem uporabila kar peresnico, saj se mi je zdela to še najboljša opcija. V animaciji se to pozna, saj ni vsak kader na popolnoma istem mestu. Če bi imela več časa, bi zagotovo popravila tudi to. Sebe bi ocenila z 8, animacija namreč ni popolna, izdelava pa tudi ni bila najtežja, s končnim izdelkom sem vseeno zadovoljna in mi je všeč. Znanje je zelo uporabno, z animacijami se srečujemo vsak dan in če bom v življenju nadaljevala v likovni smeri ne dvomim, da mi znanje ne bo prišlo prav. Najljubša mi je bila izdelava likov, saj mi je ustvarjanje origamijev zelo sproščujoče, najmanj pa fotografiranje, saj sem se tam srečala z nekaj izzivi, ki so mi delo otežili. Pri definiciji projekta ne bi spremenila nič, saj je dovolj razumljiva in jasna.

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost