VEKTORSKA GRAFIKA

Minljivost kaosa © 2022 by Neza Bobnar is licensed under CC BY 4.0 

Z delom v vektorskih programih imam veliko manj izkušenj kot v rastrskih. Za program v katerem sem delala sem si izbarala Adobe Illustrator. Z programom sem se občasno že srečala v srednji šoli. Inspiracijo za grafiko sem črpala iz del Salvadorja Dalija. Umetnikova dela in domišljijo občidujem že od kar sem seznanjena z njegovimi slikami. Na grafiki sta dve uri, ki se topita, ki prikazujeta minljivost časa. Ozadje je polno oblik in linij različnih barv. Predstavljajo kaos. Moja osebna interpretacija slike je, da tudi kaos vedno mine.

Minljivost kaosa © 2022 by Neza Bobnar is licensed under CC BY 4.0 

V programu sem začela z uporabo orodij za osnovne oblike. Uporabila sem orodja za kroge in zaobljene linije. Oblike sem zapolnila z izbrano barvo, obrobo oblik pa odstranila. Želela sem, da so ure sivih odtenkov, ker sem si predstavljala, da bo ozadje predstavljalo kaos s svojimi bujnimi in nasičenimi barvami.

Minljivost kaosa © 2022 by Neza Bobnar is licensed under CC BY 4.0 

V naslednjem koraku sem izbrala orodje za prostoročno risanje. V ozadju sem narisala različne podobe in oblike v toplih barvah. Oblike sem risala po občutku, kar mi je v trenutku padlo na pamet, na primer pica, kava, čevelj, kapa, dinozaver, kolo in še nekaj več.

Minljivost kaosa © 2022 by Neza Bobnar is licensed under CC BY 4.0 

Ozadje sem zapolnila z številnimi črtami različih barv in tekstur. Velikost pisala sem spreminjala po želji. Ko sem ozadje gostila, sem vsakič odprla nov sloj in ga postavila v ozadje, da so majhne podobe ostale v ospredju.

REFLEKSIJA

Med delanjem projekta sem se veliko naučila. Osvojila sem osnove programa Adobe Illustratorja. Če bi imela več časa, bi si zagotovo izbarala zahtevnejši motiv in poskušala biti natančnejša. Največ časa sem posvetila ozadju. Ob delanju ozadja sem se sprostila in poskusila različna orodja za risanje. Z delom sem zadovoljna, zaradi napredka, ki sem ga naredila, zato ker nimam skoraj nič izkušenj z ustvarjanjem vektorskih grafik. Seveda, pa se mi zdi, da če bom še vadila bom vsakič napredovala. To, da sem sedaj seznanjena z novimi vektorskimi programi, mi bo zagotovo še prišlo prav. Zdaj še nisem prepričana kaj bom po poklicu, ampak lahko pa, da mi bo prav to znanje prišlo prav. Če ne na faksu in v službi, pa v osebnem življenju za ustvarjenje recimo kakšnih vabil. Najbolj mi je bilo všeč spremljati nastanek dela, ko sem videla končni izdelek. Najmanj mi je bilo všeč, da se v programi riše z računalniško miško, katere nisem navajena. Sama sem navajanja risanja s svinčnikom na elektronski tablici. Projekt je bil dodeljen razločno. Za izvedbo smo imeli dovolj časa in prosto izbiro pri izbiranju motiva.

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost