ANIMACIJA: BANANA

Banana © 2022 by Neza Bobnar is licensed under CC BY 4.0 

Naslov moje animacije je banana. Med ustvarjanjem sem bila pozorna na obliko dramskega trikotnika. Vsebuje razplet in razplet. Inspiracijo za delo sem dobila med “brainstormingom”. Glavni lik v sliki je klasičen primer mojega stila. Animacija je igriva ter preprosta. Animacijo sem naredila v Programu Procreate na elektronski tablici. Program že poznam dolgo časa. V njem sem že naredila veliko animacij, zato sem resnično uživala med delanjem projekta.

Banana © 2022 by Neza Bobnar is licensed under CC BY 4.0 

Animiranje v programu Procreate je narejen na podlagi cel animacije. Vsak sloj je svoja slika v animaciji. V animaciji je edin obarvan element banana. Obarvana je rumeno, ker so banane že same po sebi rumene. Rumeno pa sem izbrala, ker predstavlja igrivost in spoščenost ter velja za ” najbolj veselo” barvo. Zato, ker je edin element z barvo, pa prav tako privleče največjo pozornost.

Banana © 2022 by Neza Bobnar is licensed under CC BY 4.0 

Manjši izziv mi je predstavljalo animiranje dereče vode. Ugotovila sem, da je ta efekt preprosto doseči z premikajočimi se vijugami.

Banana © 2022 by Neza Bobnar is licensed under CC BY 4.0 

REFLEKSIJA

Med delanjem projekta sem se naučila, kako animirati derečo vodo. Če bi imela več časa bi animaciji dodala še zvok, na primer glasbo. Največ časa sem posvetila pisanju besedila v animaciji. Misli lika v animaciji so napisani v oblačkih, ki prihajajo iz njegove glave. Želela sem, da so črke napisane čitljivo in estetsko, zato sem bila pri njih še posebaj natančna. Z delom sem zelo zadovoljna. Včasih svoje delo ocenjujem tako, da se vprašam, če bi delo brez sramu pokazala kakšnemu profesorju ali zanemu umetniku. No to delo bi z veseljem pokazala vsem, ker sem zelo ponosna nanj in prav tako izraža moj oseben stil risanja. V življenju želim nadaljevati z ustvarjanjem animacij in jih morda tudi prodajati, zato je bila to odlična vaja. Pri projektu mi je bilo vse všeč, nič nebi spremenila.

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost