Rastrska grafika

Pred kratkim sem si ogledala glasbeni video na YouTube-u in ta scena se mi je vtisnila v spomin, zato sem jo morala narisati. Zelo so mi bile všeč barve in splošno vzdušje. Za izdelavo sem uporabila program Krita, katerega sem se še malo navajala, saj ga uporabljam komaj drugič. Ker nimam tablice, sam uporabljala miško, kar mi je delo malce otežilo, a je šlo.

Opomba: Slike postopka sem pomotoma obrezala, zato je težje videti katere funkcije sem uporabljala, a bom poskušala postopek čim bolje razložiti.

Na prvem layer-ju sem začela z preprosto skico, za katero sem si pomagala z originalno sliko, da sem ujela pravilne proporce. Za skico sem uporabila čopič Basic-1 v sivi barvi.

Skica

Skica by Greta is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Na drugem layer-ju sem nato skico pobarvala s osnovnimi bloki barv. Za to sem uporabila čopič Basic-3 Flow in sem s kapalko izbrala osnovne barve na originalni sliki.

Barvna skica

Barvna skica by Greta is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Odločila sem se, da skico odstranim, saj jo nisem več potrebovala, zato sem layer skrila.

Osnovne barve

Osnovne barve by Greta is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Potem sem se lotila vseh svetlob, senc in različnih odtenkov. Ta del mi je vzel največ časa, saj sem hotela ujeti čim več odtenkov, da bi slika res zaživela. Lotila sem se vsakega dela posebej, vsak na svojem layer-ju. Torej najprej roko, potem obraz, lase in nazadnje še jakno. Za to sem prav tako uporabila čopič Basic-3, Flow. Tukaj se je zgodila drastična razlika med prejšnjo fazo in to. Različni odtenki so pomagali, da izgleda slika res realistično in tridimenzionalno. Odločila sem se, da pustim barve kar tako, brez da jih zlijem skupaj, ker mi je bilo všeč kako izgleda in še preveč časa bi mi vzelo.

Modelacija

Modelacija by Greta is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Nato sem pobarvala backgroud layer, za to sem uporabila funkcijo ‘nariši preliv’ oziroma orodje za ustvarjanje gradienta. Barve sem izbrala iz originalne slike. Izbrala sem ‘radial’ gradient in ga narisala od spodnjega levega kota do zgornjega desnega.

Ozadje

Ozadje by Greta is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Tako je izgledalo vse skupaj.

Skupaj

Skupaj by Greta is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Od začetka sem hotela pustiti tako, a se mi je zdaj zdelo, da izgleda ozadje preveč plosko in kot da sem osebo samo ‘prilepila’ gor. Zato sem se odločila dodati nekaj podrobnosti tudi ozadju. Uporabila sem čopič Basic-3, Flow, in poskušala poustvariti originalno ozadje.

Ozadje barve

Ozadje barve by Greta is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Barve sem rahlo zlila skupaj, saj je originalno ozadje zamegljeno, a sem vseeno hotela ohraniti enak učinek kot na osebi, zato barv nisem popolnoma zlila. Za to sem uporabila čopič Basic-3, Flow v prekrivnosti 40% in rahlo prekrivala barvo čez barvo, ter s kapalko izbirala barve, ki so se pojavile vmes (če ima to smisel), dokler nisem bila zadovoljna s tem kako izgleda.

Ozadje zlito

Ozadje zlito by Greta is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Tukaj je vse skupaj veliko bolj povezano in enotno kot prej. Slika je skoraj končana, vse kar manjka je zadnji detajl – sneg, in slika je končana!

Končen izdelek – Felix

FelixDigitalArt by Greta is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Refleksija

Pri tem projektu sem se naučila ustvarjanja s Krito, saj do sedaj tega programa nisem poznala. Še vedno se malo lovim z vsem navigiranjem in funkcijami, ki so drugačne, kot sem jih vajena, a mi je program še vedno všeč. Ker sem risala z miško sem bila na nekaterih področjih malo omejena, a mi je končen izdelek zelo všeč, mogoče zato, ker od vedno rišem z miško in sem na to navajena. Namreč ne ustvarjam digitalno dovolj, da bi si kupila tablico. Največ časa sem posvetila vsem odtenkom in detajlom, a mislim da se je splačalo, saj slika res zaživi in je videti realistično. Če bi imela več časa, bi te odtenke mogoče zlila skupaj, a nisem prepričana, saj mi je tudi tak izgled zelo všeč. Nalogi sem se res posvetila in mislim da bi se ocenila odlično, saj sem na končen izdelek res ponosna. To znanje lahko uporabim še v prihodnosti, saj bom gotovo še kaj digitalno ustvarjala, pa tudi bodoče učence lahko naučim kaj o tem, saj je digitalna umetnost vedno bolj popularna. Najljubše mi je bilo videti končan izdelek, saj potem lahko vidiš, da se tvoj trud splačal in občutek je nagrajujoč. Mislim pa, da mi nič pri tej nalogi ni bilo najslabše, saj sem se v izdelavi zabavala. Čeprav mi je bilo včasih kaj zoprno, če pogledam nazaj nimam slabih spominov. V definiciji ne bi nič spremenila ničesar sej ponuja dovolj širok izbor teme, a je še vedno dovolj jasna in razumljiva.

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost