Digitalna zgodba: Črta Gregor

Tema digitalne zgodbe je črta. Odločila sem se, da bom digitalno zgodbo napisala v obliki stripa. Predno sem se lotila dela, sem premislila, kaj bo vsebina zgodbe. Na list papirja sem narisala, različno velike kvadratke, ki ponazarjajo vsak trenutek zgodbe. V vsak kvadratek sem narisala različne dogodke, jih uredila (besedilo sem dodala preko računalnika), in na koncu združila v video. Moja digitalna zgodba sporoča, da nikoli nisi sam, vedno imaš ob sebi nekoga, ki se bo s teboj družil, ti pomagal in pogovarjal. Upam, da bo osebi, ki misli, da je sama, zgodba pomagala ugotoviti, da je zmeraj nekdo ob njej (prijatelji, starši, …).

stran 1 by Neža Bučan is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

stran 2 by Neža Bučan is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Scenarij: V prvem kvadratku se nam črtica Gregor predstavi in pove koga bo šel z bralcem iskati. V nadalnih kvadratkih bralec opazuje Gregorja, kako poskuša priti v različne skupine (kvadrat, trikotnik, šestkotnik in deltoid) prijateljev, vendar ga vsi odženejo stran. Na koncu Gregor zgubi upanje in misli, da je sam, vendar Gregor ugotovi, da je bil bralec z njim veš čas in da ga ni zapustil. Gregor ustvari skupino krog, kjer bosta le on in bralec.

Ker nisem spretna z računalnikom sem namesto na računalniku zgodbo/strip narisala, kar na roke. Ko sem imela vse kvadratke, ki predstavljajo dogodke, porisane sem jih slikala in preko računalnika dodala še govor. Zgodba je v slovenščini, ker se mi je zdelo bolj primerno za mlajše otroke. Slike sem potem združila preko Clipchamp – Video Editor v video posnetek, ki je dolg 2 minuti in 33 sekund. V programu sem imela možnost še dodati glasbo, ki jih je ponujal (Music & SFX) z naslovom Sad (non copyright). Mp4 posnetek sem shranila pod 1080p resolution. Vsaki sliki sem določila minutažo (nekatere so 3, 7, 8, 9, 13 sekund), odvisno od količine govora.

Končni izdelek sem objavila na Arnes Video in je dostopen tukaj.

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost