Digitalna zgodba – Črta

Zgodba se začne ponoči a se hitro spremeni v dan kot bi se menjala kulisa na odru. Prikaže se nam prikupen razgled na sončni vzdoh nad hribi. A kmalu ugotovimo, da je to le slika, ki visi na steni. V kader prideta vžigalnik in neškodljiv cigaret iz vrtnic in kamilice, ki povzročita požar. Ta zajame celotno sobo in nato še hišo v kateri je ta soba. A tudi to ni realnost, saj se nam slika pomanjša in vidimo, da je to le zaslon na grafični tablici. To tablico uporablja punčka, ki se zelo trudi pri njenem delu a jo zmoti črta, ki leži na tleh. Punca se vstane in ji sledi, dokler ne pride do luknje v zemlji, ki požre no in cel svet.

Povezava do videja.

Zoom črta by Katarina Lucija Cvikl is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Za nastanek te zgodbe nisem naredila storyboarda, ker se mi je zdelo bolj zanimivo razvijati zgodbo sproti in videti kam me pelje. Inspiracijo za zgodbo pa sem dobila iz knjig zoom, kjer je zgodba prikazana le s tem, da se naš pogled odmika od predmetov.

Animacijo sem ročno narisala v programu Procreate na tablici. Vseskupaj je več kot 400 slikic in premikajo se s hitrostjo 10 slik na sekundo. V programu inshot sem sestavila vse dela animacije in dodala zvočne efekte. Od teh sem uporabila tri različne vire. Prvi je bilo lastno snemanje zvoka (zvok iskric in ognja, hoja), drugo si bili zastonj zvočni efekti, ki jih je ponujala aplikacija (ogenj, rjovenje, ptičje petje) ter tretji je bila uvodnja glasba, ki sem jo dobila v aplikaciji.

Slika 1: posnetek zaslona v inshot

Glasba se imenuje Trip to the East, avtorja Alexie De Bronhe, https://icons8.com/music/

Slika 2: glasba
Slika 3: postopek dela

Refleksija

Naučila sem se vse od samega animiranja do montiranja, vstavljanja zvoka itd.

Če bi imela več časa, bi vsekakor naredila drugačno zgodbo in dala veliko več podrobnosti risanju in zvoku.

Največ časa sem posvetila risanju in razmišljanju o ideji.

Mislim, da je moje delo v povprečju ostalih. Čeprav se ne navezujem na predstavljen dramski trikotnik mislim, da je vseeno zanimivo razvita zgodba, ki se navezuje na zgodbo zoom. Prav tako upoštevam grafične in zvočne elemente ter pravilno uporabljam potrebne licence in vire.

Menim, da posebaj tega znanja v okviru študija ne bom več veliko uporabljala, bom pa se še ukvarjala z zgodbami in animacijo v prostem času.

Všeč mi je kaj delamo in kako, nisem pa bila navdušena na izbrano temo in se precej namučila z idejami za zgodbo.

Osebno bi dala malo bolj natančna navodila kaj se pričakuje in malo bolj nacentrirano temo, ki se lahko razvije v zgodbo.

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost