Digitalna zgodba – Črta

Dela sem se lotil tako, da sem najprej narisal scenari in nekaj idej, kaj bi lahko uporabil v animaciji. Zgodba v ozadju prikazuje različne tehnike risanja črte. Posnetek naj bi se predvajal v zanki.

Storyboard_1 by mfranzutti is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Postopek ustvarjanja

Printscreen_1 by mfranzutti is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Začel sem risati skice in testirati barve v programu Krita.

Printscreen_2 by mfranzutti is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Nato sem se lotil animacije s pomočjo onion skin-a, zelo priročna funkcija, saj ti kaže katere predhodne korake si opravil in kateri koraki sledijo.

Printscreen_3.1 by mfranzutti is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Printscreen_3.2 by mfranzutti is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Pri izvozu animacije sem si pomagal s programom FFMpeg. Ker Krita sama po sebi nima možnosti izvoza v končni posnetek uporabljam program, ki deluje tako, da zaporedje slik sam sestavi in shrani kot želen format datoteke.

Printscreen_4 by mfranzutti is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Za dodajanje zvočnih elementov kot so npr. risanje s svinčnikom ali s sprejem sem posnetke, ki sem jih sam posnel v programu uredil in nato shranil kot MP3. Uporabljal sem program Audacity.

Printscreen_5 by mfranzutti is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Posnetek sem zaključil tako, da sem vse posnetke združil skupaj, dodal glasbo in zvočne efekte, da popestrijo posnetek. Za urejanje posnetka sem uporabljal program DaVinci Resolve.

Posnetek – Črta

Posnetek predstavlja različne tehnike risanja in neskončen cikel izpopolnjevanja pri ustvarjanju. Posnetek se predvaja v zanki, ker je tako tudi namenjeno, da se ga doživlja.

Lahko si video posnetek ogledate tukaj.

Refleksija

Delo ni bilo pretirano zahtevno, je pa potrebno veliko časa vložiti v proces ustvarjanja in risanja posameznih zaporednih slik. Če bi imel kaj več časa bi poskusil bolje animirati gibanje rok. Za izdelavo sem se kar potrudil, zato bi rekel, da mi je kar dobro šlo. Celotna naloga je bil zelo zabavna. Všeč mi je kako smo uporabili znanje, ki smo se ga učili čez cel semester.

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost