Digitalna zgodba – ČRTA

Študenti smo si z glasovanjem za temo digitalne zgodbe izbrali črto. Animacijo sem ustvarila s pomočjo programa Krita. Sporočilo moje digitalne zgodbe je življenje samo oziroma potek življenja od začetka do konca.

Scenarij: Zgodba se prične s prikazom srčnega utripa, ki se vedno bolj pribljižuje v ospredje. Ko na sliki zagledamo odsek enega srčnega utripa, se nam vijuge približajo in tvorijo ostre doline in vrhove. Kmalu zatem se pojavi človeček, ki potuje po teh dolinah in vrhovih, s čimer sem želela prikazati, da gre v življenju vedno za vzpone in padce, ki jih enega za drugim premagamo. Doline in vrhovi so vedno manj visoki, po katerih se sprehaja človeček, dokler ne doseže popolne ravnine. Ravnina naj bi prikazovala neko ravnovesje, ki ga človek lahko doseže in hkrati konec srčnega utripa oziroma konec življenja.

Digitalno zgodbo sem ustvarila s pomočjo programa Krite in programa MixPad. V Kriti sem po principu StopMotion ustvarila animacijo, ki jo sestavlja 500 posameznih risb, v velikosti 699 x 549 pxl. V MixPadu sem združila zvok srčnega utripa in zvok hoje ter združen posnetek ustavila v animacijo, s pomočjo Krite. Pri izvozu animacije sem si pomagala s programom FFMpeg. Mp4 posnetek sem izvozila s hitrostjo 20 risb na sekundo.

Srčni utrip by Tinč is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Vzponi in padci by Tinč is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Konec življenja by Tinč is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

MixPad by Tinč is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Končni izdelek sem objavila na platfomi Arnes Video in je dostopen tukaj.

Refleksija 

Ustvarjanje projekta je bil zame zelo poučen proces, saj sem prvič ustvarjala animacijo. Nov del znanja sem prejela pri izdelavi same animacije s pomočjo programa Krite in prav tako spoznala program MixPad. Če bi imela več časa bi definitivno izboljšala zvočne učinke. Največ časa sem se posvetila izdelovanju samih 500 risb. Naloga se mi zdi uspešno opravljena, saj po mojem mnenju ustreza vsem kriterijem. Najlubši del naloge mi je bilo ugotavljanje programa Krita in kako ga uporabit v namen izdelave animacij. Projekt kot celota se mi je zdel odlično zasnovan in ne bi spremenila ničesar.

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost