En lep podrav

Pes Aron by Kamaratka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Nekaj o meni

Rada zbiram starine, občudujem arhitekturo ter kupujem oblačila v trgovinah iz druge roke. Prihajam iz družine pedagogov tako, da sem želela nadaljevati tradicijo in zdaj sem tu na pedagoški fakulteti.

Digitalna tehnologija v mojem življenju do sedaj in kaj želim/pričakujem na poklicni poti

Moj prvi stik s digitalno tehnologijo najverjetneje začel z gledanjem risank na televiziji in igranje igric na zastarelem računalniku. Takrat nisem še zares znala uporabljati spleta, a to se je spremenilo, ko sem dobila moj prvi telefon. Ta mi je olajšal iskanje informacij in vsebin, ki sem jih uporabila, da sem raziskovala moje interese ter hobije. Dan danes uporabljam digitalno tehnologijo dnevno, naprimer ko grem na javni avtobus uporabim kartico, za preverjanje mailu in komunikaciram s prijatelji uporabljam telefon, slušalke za poslušanje glasbe ter računalnik za pisanje nalog za faks kot je prav ta, ki jo trenutno pišem.

Zaradi digitalizacije sveta je še toliko bolj pomebno, da imajo pedagogi osnovne digitalne kompatence, ki jih lahko predajo dijakom in učencem. V osnovni šoli se otroke lahko nauči uporabljati osnovne programe kot so Word in Powerpoint ali pa celo kakšen program za digitalno risanje kot je Krita. V srednji šoli pa se gre lahko na malo bolj kompleksne programe naprimer Adobe.  Ne glede na starost učencev bi se lahko več govorilo o varnosti na internetu.

Refleksija

V sklopu tega projekta sem bolj podrobno spoznala kako deluje Arnes splet ter kako le-temu dodati oznake ter kategorije; s njimi se lažje znandemo na njem in hitro najdemo kar iščemo. Poleg tega pa sem se naučila kako licencirati sliko in kaj pomenijo različni tipi takih licenc.

Če bi imela več čas bi lahko morda izboljšala vsebino besedila v objavi, ampak to je nekaj kar me žre ne glede kaj oddajam za šolo. Vedno se lahko kaj izboljša, bolje frazira, člani, doda boljše slike in včasih ne smeš iskati popolnoti, temveč se moraš zadovoljiti, ko so izpoljeni vsi kriteriji.

Največ časa sem namenila kako bo celostna objava strokturirana, da bo lepa na prvi pogled ter da bo berljiva. Temu je bilo tako, ker imaš le trenutek da pritegneš pozornost gledalca, zato sem želela, da te objava pritegne k branju.

Glede na kriterije ocenjevanja bi ocenila, da sem vsaj tehnični del opravila vredu. Poiskušala sem biti izvirna pri pisanju in mislim, da zdaj ko sem naredila prvo objavo in »prebila led« upam, da bo šlo le na bolje.

Znanje ki sem ga pridobila pri delanje te naloge bom v času študeja lahko uprabila tako, da bom znala moje delo pravilno licencirati predenj ga objavim. Kasneje pa bi to znanje lahko predala svojim učencem.

Pri nalogi mi je bilo najbolj zanimivo kako deluje licenca in kakšne so osnove objave, najmanj pa pisanje o sebi. Naloga se mi zdi poučna in pri njej ne bi spremenila ničesar.

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost