Juko

Živjo jaz sem Juko. Rada gledam filme in serije, in med tem rada rišem ali kvačkam. Doma imam velikega mucka, ki ga imam zelo rada.

Mačk by Juko is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Digitalna tehnologija v mojem življenju do sedaj in kaj želim/pričakujem na poklicni poti

Moj prvi stik z digitalno tehnologijo se je začel že kar zgodaj. Ko sem bila stara 2 leti sem bila obsedena z Disneyjevo risanko Levji kralj, ker sem to risanko želela gledati vsak dan so me menda naučili kako vstaviti DVD v računalnik in kako predvajati risanko. Moj drugi večji stik je bil pri 4 letih, ko sem dobila prvi telefon. Mogoče se komu zdi, da je to zgodaj ampak mi je oče obljubil, da ko pride njegova Nokia (kot vsi vemo naj bi bilo nemogoče pokvariti Nokio) drugič iz popravila mi bo dal ta telefon meni in sebi kupil novega. Na mojo srečo in njegovo nesrečo se mu je Nokia pokvarila in je bila v roku enega ali dveh mesecev 2x na popravilu in ker se obljube drži, sem dobila prvi telefon pri 4 letih. Ta telefon ni imel zelo veliko funkciji (vsaj ne za mojo uporabo), se pa spomnim dveh igric, klasične kače in neke krogle, kjer si moral nagibati telefon, da se je krogla kotalila. Kasneje v petem razredu sem dobila prvi pametni telefon in tam nekje tudi svoj prenosnik. Prenosnik je seveda bil podedovan od starejše sestre. Od takrat naprej je digitalna tehnologija vsak dan v mojem življenju.

Ker se tehnologija hitro razvija in je vedno bolj dostopna menim, da je to odlična priložnost, da se jo uporabi tudi pri pouku. Skoraj vsaka šola ima računalniško učilnico, kjer bi lahko izvajali tudi likovne ure. Učenci bi lahko poskusili kako se riše digitalno in jim pokazali še drugačne načine, kako se lahko ustvarja. Lahko bi imeli tudi ure fotografiranja, kjer bi uporabljali telefone in jim s tem pokazali koliko različnih opcij fotografiranja imajo današnji telefoni.

Digitalna tehnologija mi zelo olajša delo, saj imam skoraj vse na eni majhni napravici. Z njo začnem dan saj me zjutraj zbudi budilka na telefonu, z njo ostajam v stiku z družino in prijatelji in če me kadarkoli kaj zanima jo preprosto vprašam. Ker je digitalna tehnologija velik del mojega življenja si težko predstavljam biti brez nje, če prav kdaj ne bi škodilo, da bi bila malo manj v stiku z njo.

Refleksija projektnega dela

Pri tej projektni nalogi sem se naučila nekaj novega. Naučila sem se, da obstaja Arnes splet in da Arnes nudi več kot samo spletne učilnice, naučila sem se tudi določiti avtorske pravice in ustvarjanje licence. Če bi imela več časa, bi dodala še kakšno sliko in mogoče za razmislek kje vse bi lahko uporabljali digitalno tehnologijo v šolstvu. Največ časa sem posvetila pisanju, saj imam probleme s sestavljanjem razumljivih/lepih povedi. Ocenila bi se dokaj dobro, saj mislim, da sem v nalogi upoštevala vse dane kriterije. Svoje novo znanje bom lahko uporabila tekom študija pri kakšni seminarski nalogi ,da bom uporabila fotografije s pravo licenco, ki to dovoli. V poklicni poti pa tudi pride prav, če bo kdaj potrebno objaviti na šolsko spletno stran kakšno objavo. Najbolj všeč mi je bilo razmišljanje, kje vse je digitalna tehnologija v mojem življenju, najmanj pa napisati opis o meni, ker res ne vem kaj več napisati. Mislim da je naloga zelo dobro zastavljena in nimam idej kako bi jo lahko izboljšali.

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost