Sledenje skozi stripovski svet

Spomnim se, kako sem prvič odkrila Hergé-jeva dela, ko sem na polici zagledala Faraonove cigare, ki so bile le ena izmed mnogih v seriji Tintin in njegove pustolovščine.

Tintin by nyvero is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International

Digitalna tehnologija v mojem življenju

Digitalna tehnologija je postala nepogrešljiv del sodobnega življenja in mojega vsakdana. Od pametnih telefonov do računalnikov, internetnih storitev in digitalnih orodij, smo obkroženi z napravami in tehnologijo, ki olajšujejo naše življenje, izboljšujejo produktivnost in omogočajo povezovanje z drugimi.

Je bistveni del mojega vsakdanjega življenja, saj sem jo doslej aktivno uporabljala tako v izobraževalne namene kot tudi za osebni razvoj. Spletni tečaji na, e-učenje in digitalna orodja so mi omogočili dostop do bogatih izobraževalnih vsebin, ki so razširile moje znanje. Na poklicni poti se mi zdi, da bo digitalna tehnologija ključen del učnega okolja. Pričakujem, da bodo interaktivne učilnice, e-gradiva in sodelovalne platforme omogočile bolj dinamično učenje, prilagojeno potrebam posameznika, ki pa je razvidno še danes. Hkrati si želim razvijati spretnosti v uporabi naprednih tehnologij za ustvarjanje inovativnih učnih izkušenj. Menim tudi, da bodo tehnologije, kot so virtualna resničnost in umetna inteligenca, igrale vse večjo vlogo pri prilagajanju poučevanja različnim učencem in omogočale personalizirano učenje. Želela bi biti del razvoja sodobnih pedagoških pristopov, ki temeljijo na digitalnih rešitvah za spodbujanje učenja in razvoja kritičnega razmišljanja in hrati ohranjajo stik z fizičnim učenjem in učenjem v naravi.

Refleksija

V okviru tega projekta sem pridobila številne nove veščine in znanja. Med drugim sem se naučila učinkovitejše uporabe določenih orodij, kot tudi razvijanja boljših komunikacijskih spretnosti , kar mi je omogočilo boljše reševanje izzivov in razvoj kritičnega razmišljanja.

Če bi imela več časa, bi se posvetila dodatnim raziskavam in se pozanimala še o kakšni stvari v zvezi s programiranjem. Morda bi bila sposobna implementirati še dodatne funkcionalnosti ali izboljšave, kar bi lahko zvišalo kakovost končnega izdelka. Več časa bi namenila tudi preverjanju in zagotavljanju kakovosti, da bi se izognila morebitnim napakam.

Največ časa sem posvetila tehničnim nalogam, ki sem jih rabila uporabiti v nalogi, pisanje pa mi je šlo hitreje.

Svoje delo, bi glede na dane kriterije, ocenila kot solidno, vendar pa vedno obstaja prostor za izboljšave. Morda bi lahko bolj sistematično sledila postavljenim ciljem in uporabila boljše metode za spremljanje napredka.

Pridobljeno znanje bom lahko uporabila tako med študijem kot tudi na svoji poklicni poti. Razvite komunikacijske spretnosti in tehnično znanje bosta koristna v nadaljnjem šolanju in tudi pri reševanju podobnih problemov v delovnem okolju.

Najljubše mi je bilo risanje slike, ki sem jo dala v članek, saj ima stripovska serija zelo velik vpliv name še danes kot na umetnico in kot na osebo. Najmanj pa sem uživala v administrativnih nalogah, ki so bile nujne, vendar niso prispevale neposredno k razvoju projekta.

Glede same projektne naloge nebi spremenila ničesar, saj se mi je zdela kot zelo prijetna začetniška naloga, ki je pripomogla, da se tudi v razredu med seboj malo boljše spoznamo.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost