​” TREAT YOUR FRIENDS AS YOU WOULD YOUR PAINTINGS AND SHOW THEM IN THEIR BEST LIGHT. “

J. J.CHURCHILL

Ime mi je Ines Pahor, prihajam iz Sežane. Po zaključeni osnovni šoli sem šolanje nadaljevala na Srednji šoli Srečka Kosovela Sežana, na programu Aranžerski tehnik. Za ta program sem se odločila, ker sem zelo rada risala, ustvarjala in izdelovala najrazličnejše stvari iz različnih materialov. S programom sem bila zelo zadovoljna, saj mi je šolanje ponudilo vodstvo in možnost nadgradnje mojih umetniških sposobnosti. Ponudilo se mi je veliko čudovitih možnosti in tekmovanj, ki sem se jih z veseljem udeležila. Nekaj mojih del iz srednješolskih let lahko vidite na spletni strani.

V okviru maturitetne naloge v četrtem letniku, sem začela podrobneje raziskovati holokavst. Na to temo sem oblikovala prostorsko instalacijo Holokavst, ki mi je prinesla precej pozornosti in nove možnosti razstavljanja tako samostojnih razstav kot tudi razstavljanja na dogodkih.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

Na pripetem linku lahko poslušate enega od intervijujev z Radia Koper, ob izboru za “Osebnost Primorske, meseca januarja 2016.

Po končani srednji šoli sem šolanje želela nadaljevati na Likovni akademiji, smer kiparstvo, a so se plani spremenili in ponovno sem pristala v Sežani, tokrat na Višji strokovni šoli Srečka Kosovela Sežana, na programu fotografija.

V dveh letih šolanja sem se nekoliko odmaknila od fotografije in svojo strast našla v videu in filmu. Nova pridobljena znanja sem izkoristila za nadgradnjo moje prve razstave oziroma prostorske instalacije Holokavst in posnela pričevanje preživelega interniranca.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Dve leti šolanja na Višji šoli sta hitro minili, študij sem se odločila nadaljevati na ljubljanski Pedagoški fakulteti, smer Likovna pedagogika. Moj cilj je uspešno končati študij, hkrati pa rasti in se razvijati v umetniških vodah.

IKT v mojem življenju – Refleksija

Zaradi tega projekta bolje razumem delovanje spleta in znam objaviti besedilo in multimedijsko gradivo na spletu v obliki spletne objave v storitvi Arnes splet.

V tej nalogi sem se naučila, kako objaviti na Arnes spletu, kako zavarovati svoje izdelke preko creative common, kako najti fotografije, ki jih lahko uporabiš za svoje namene, ne da bi pri tem kršil avtorske pravice. Naučila sem se tudi, na kaj moram biti pozorna, ko uporabljam tuje fotografije iz spleta in kako pravilno vstaviti, urediti in uvrstiti povezavo, jo ustrezno uvrstiti v kategorije in ji dodati oznake.

Poleg tega sem se naučila tudi, da je potrebno biti pozoren in nalagati fotografije, ki ustrezajo določenim velikostim in resoluciji.

V spletni objavi so mi v veliko pomoč linki oziroma spletne povezave, saj lahko v objavi napišem le kratek opis, klik na povezavo pa omogoča branje celotne teme.

Če bi imela več časa, bi spremenila in izboljšala svojo staro spletno stran (povezava je pripeta v objavi), ki je nisem urejala že par let. Zavedam se, da bi lahko prav ta spletna stran postala moj spletni portfolijo, zato jo imam namen v prihodnosti urediti.

Težko izpostavim kateremu delu sem posvetila največ časa, saj sem veliko truda vložila v mojo osebno predstavitev. Kljub temu, da mi je pisanje refleksije najmanj ljubo, se zavedam, da je to zelo pomemben del nekega delovnega procesa, saj se iz tega lahko veliko naučimo. Najmanj časa sem porabila pri licencah, saj sem povsod uporabila isto. Na ta način sem zaščitila svoja dela, saj ne želim, da bi katera koli moja dela uporabljali v tržne namene ali spreminjali njihovo prvotno obliko.

Pridobljeno znanje bom uporabila tekom študija in na svoji poklicni poti, saj mi pisanje bloga ne predstavlja več težav. Spoznala sem namreč, da vse skupaj ni tako zapleteno, hkrati pa bom znala zaščititi svoja dela. Navdušena sem tudi nad spletnimi stranmi, kot je Pixabay, ki mi bodo olajšale delo z iskanjem licenčnih vsebin.

Pri projektu mi je bilo najljubše praktično znanje, ki sem ga pridobila. Vedno sem si želela pisati blog, pa me je bilo vedno strah, kako začeti. Pravo razsvetljenje sem doživela, ko smo spoznali, kako zaščititi svoja dela in slike, saj tega do takrat nisem še nikoli slišala. Glede na to, da sem obiskovala Višjo strokovno šolo za fotografijo, bi bilo, po mojem mnenju, študente naprej potrebno naučiti, kako zaščititi svoje fotografije. Najmanj pa mi je bilo všeč pisanje refleksije.

V definiciji projekta ne bi spreminjala ničesar, saj ne vem, kaj bi lahko še spremenili, da bi bil projekt boljši.

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost