Digitalna umetnost in Webspiration

Digitalna umetnost, je umetnost, ki je pridobljena z nekim digitalnim medijem. Pod njo štejemo računalniško grafiko, računalniško animacijo, virtualno umetnost, internetno umetnost in interaktivne umetniške tehnologije. (Masnec, 2009)

Na predavanju smo omenili digitalne umetnike, meni sta najbolj všeč:

  • Aaron Blaise mi je všeč, ker ima veliko izkušen, njegovi videi so zanimivi in končni izdelki fantastični. Kakšna stvar mi pride prav tudi pri ustvarjanju s Krito, ki smo se jo naučili uporabljati pri vajah nedolgo nazaj.
  • Arborealsoul je stran na Instagramu, kateri sledim že nekaj časa. Všeč so mi motivi, saj so mi fantazijske živali in osebe zelo zanimive. Slike pa so mi všeč predvsem zato, ker nekatere izgledajo kot da bi bile narejene na platnu in ne na računalniku.

Pogovarjali smo se tudi o Webspiration. To je program, na katerem lahko učno snov ponazorimo na različne načine (po alinejah, v miselnih vzorcih …). Zdi se mi zelo dober program, saj smo ljudje različnih tipov. Urejanje besedil je enostavno, tudi za tiste učitelje ali učence, ki z računalnikom niso najbolj spretni.

 

Viri:

Masnec, D. (2009). Digitalna umetnost (Diplomsko delo, Pedagoška fakulteta). Pridobljeno s https://dk.um.si/Dokument.php?id=10864

 

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost