3. PN – Vektorska grafika

Tretja projektna naloga je bila vektorska digitalna slika. Izziva sem se lažje lotila, saj mi je vektorska grafika bližje. Zato sem se naloge lotila iz glave, oziroma sem si samo pomagala z iskanjem po Googlu, a nisem ničesar kopirala. Kot motiv sem si izbrala preprosto dekle, ki je na končnem izdelku nekako podobna meni, zato je tudi to nekakšen avtoportret.

Potek dela:

Začela sem s preprostim prostoročnim risanjem s svinčnikom(glajenje sem zvišala čez 60). Nato sem nastale oblike zapolnila z barvo z funkcijo, ki zapolnjuje zaključene oblike. Po tem, sem črte nastale s svinčnikom  izbrisala.

Nato sem s pomočjo svinčnika in upravljanja točk, ter zapolnjevanja zaključenih oblik, sestavila obraz. 

Obraz sem dodelala in dele postavila na svoje mesto, okoli glave pa naredila rdeč krog. Spremenila sem lase, s pomočjo premikanja točk in dodala vijoličen pulover ter zeleno ozadje.

Končni izdelek:

Refleksija:

Pri tej nalogi sem se predvsem naučila, da manj je več, kot pravijo, res in lahko že s preprostimi črtami  prikažemo zelo zapleten predmet. Če bi imela pri nalogi več časa, bi se verjetno posvetila ozadju in dodala še kakšen element. Največ časa pa sem posvetila obrazu, da sem izrisala vse dele, saj je najpomembnejši del slike. Slika je precej dobra, glede na to, da se z digitalnim ustvarjanjem prej nisem ukvarjala, a lahko bi bila boljša. Tudi to znanje si želim deliti naprej, oziroma ga razvijati in uporabljati. Pri projektu mi je bilo všeč to, da smo bili svobodni pri izbiri motiva in učenju potrebnih funkcij za delo, saj smo se s tem veliko več naučili, kot če bi nas kdo vodil skozi postopek. Projekta ne bi spreminjala, saj mi je bil zelo všeč.

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost