Vektorska grafika – Portret

Pri tej nalogi sem se odločila da bom narisala eno izmed svojih ljubših izvajalk – Tash Sultano. S portretom ne želim sporočati ali izkazvati podpore kakršnemukoli vedenju. Izbrala sem jo zato, saj predstavlja vrline, ki mi v življenju zelo veliko pomenijo. Simbolika kretnje, sama dojemam kot, da ne želi živeti v svetu, kjer nimaš svobode izražanja, vojn in pod kontrolo materializma ljudi na viskoih položajih, kar nakazuje tudi tetoviran simbol na prstu.

220+ Tash sultana ideas | tash sultana, tash, sultana

Portret sem narisala s pomočje grafične tablice v programu Photoshop. sprva sem jo samo prerisala iz prve fotografije in jo kasneje pobarvala in osenčila v rožnati barvi. Risbo sem kasneje malce preuredila po njenih drugih fotografijah in za očala predelala v obliko 2 flamingov, ki pa tudi predstavljata njen album

Nato sem portret 2x duplicirala in spremenila barvo obeh. Ena je postala vijolično-modra, druga rumena, saj nisem želela, da bi portret izgledal dolgočasen ali monoton.

Portretu sem kasneje odstranila roko in dodala gradient ozadje. Sedaj končni izdelek izgleda takole.

Portret Tash Sultana by Patricija Žibret is licensed under CC BY-ND 4.0 

Pri ustvarjanju te naloge sem se počutila zelo svobodno in bilo mi je v veliko veselje, saj želim da bi njeno sporočilo razumeli vsi. Bolj sem se tudi poglobila v eksperimentiranje z grafično tablico in programom samim. Mogoče bi lahko pri samemu prerisovanju lahko dodala malo več detajlov in pazlivejše izbrala bolj primeren motiv. Delo mi je vzelo kar veliko časa, vendar so bile vse ure, ki so bile vdane v to po mojem mnenju vredne. Zdi se mi, da je takšen način sporočanja nekih nestrinjanj zelo pomemben, če ljudje razumejo, kaj pravzaprav takšna dela sporočajo. Takšne načine bom v prihodnje po vsej vrjetnosti še veliko uporabljala, vendar hkrati tudi malo bolj pazila na kakšen način.

Pri definiciji projekta ne bi spremenila nič, saj se mi zdi da nam dovoljuje dovolj svobode in lastne presoje za izvedbo.

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost