Kreiram na spletu

Sem Meta Jesenko, in se že precej dolgo navdušujem nad risanjem, striparstvom in animacijo. V osmem razredu sem začela mojo prvo skicirko, katerih se je do sedaj že kar precej nabralo. Večinoma svoje skice objavljam na instagramu , vsake toliko pa tudi na mojem youtube kanalu , na katerem objavljam krajše storyboarde, sketchbook toure in drugo.

Dve leti nazaj sem s cimro tudi naredila kratek strip za natečaj na webtoonu. To je naslovna slika, ki sem jo narisala.

Laternarius © 2020 by Minty didoodle is licensed under CC BY-NC 4.0 

Na kratko, delam kar me veseli, kam me bo pripeljalo, bom pa še videla.

Refleksija

Tehnologija je bila v mojem življenju zelo pomembna. Preko socialnih omrežij sem se naučila angleščine, pripomogle so tudi video igrice, vendar je moje znanje o tehnologiji, programih, kako delujejo ali so narejeni zelo majhno. Največ se udejstvujem z Krito, v kateri rišem s pomočjo tablice in v raznoraznih programih za oblikovanje videov.

Naučila sem se kako delujejo licence in zelo mi je zanimivo, da se jih tako malo upošteva oziroma, da nas o tem skoraj niso nič naučili v šoli pred tem. To se mi zdi zelo uporabno znanje, saj se veliko ustvarjalcev lahko znajde v težavah zaradi copyrighta. Za tiste, ki služijo denar z na primer youtubom, morajo paziti na pravice in zato se da najti veliko prosto uporabnih pesmi in slik za uporabo v videih. Zdi se mi tudi pomembno iz vidika ustvarjalcev, saj zelo pogosto pride do kraje del oziroma, da drugi uporabniki jemljejo dela drugih in jih objavijo na svojem profilu, braz da bi omenili, kdo je to sliko naredil. To se dogaja izredno pogosto in mi gre zelo na živce, saj te “repost” profili pogosto dobijo več pozornosti za dela, ki sploh niso njihova.

S sestavjanjem objeve kot take sem precej seznanjena, saj večina omrežij uporablja podobno zasnovo in mi bo gotovo koristila v prihodnosti ob objavah na youtubu ali na spletnih straneh, če bom delala v šoli.

Če bi imela več časa, bi poizkusila v licenco vključiti povezavo do slike direktno iz Webtoonove strani, vendar ne vem če je to sploh mogoče (povezava je le do celega stripa, ne le do ene slike). Zdi se mi, da je pri tej nalogi najboljše, da je zelo preprosta in ni bilo potrebno iskanje teme za objavo in smo le predstavili sebe.

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost