Vektorska grafika

Preden sem začela oblikovati z vektorsko grafiko, sem v Kriti skicirala motiv, da bi mi bilo delo lažje. Skico sem v Inkscape dala na novo plast, da je ves čas bila v ospredju.

skica by jana is licensed under CC BY-NC 4.0

Najprej sem narisala osnovne oblike in določila barvne ploskve.

This work by jana is licensed under CC BY-NC 4.0

Potem sem začela dodajati sence, oči, usta in druge detajle.

This work by jana is licensed under CC BY-NC 4.0

Najbolj sem si pomagala z orodji za prostoročno risanje in orodje za risanje krivulj in ravnih črt. Pomagala sem si tudi z orodji, ki izbrana vozlišča naredijo mehka.

Pri izbiranju barv sem pogosto uporabila orodje ‘Barve beri s slike’, da je na več mestih isti barvni odtenek.

This work by jana is licensed under CC BY-NC 4.0

Refleksija

Pred tem še nisem nikoli delala z vektorsko grafiko, zato mi je naloga predstavljala izziv. Preden sem začela z delom sem preizkusila več različnih orodij v programu.

Če bi imela več časa, bi sliko izboljšala in odpravila napake in površnosti, motiva pa ne bi kaj dosti spreminjala. Največ časa sem porabila na začetku pri odkrivanju, kako naj se lotim dela. Sicer smo se osnov uporabe programa učili pri vajah, vendar še programa nisem usvojila, zato sem na začetku pri delu imela težave. Delo se mi zdi primerno za nalogo. Ob ustvarjanju sem usvojila osnove programa in dela z vektorsko grafiko.

Znanje mi bo gotovo v prihodnosti koristilo, sploh pri oblikovanju motivov, namenjenih za tisk, saj se s povečavo ali pomanjšavo motiv ne bo spremenil.

V definiciji projekta ne bi spreminjala ničesar, saj se mi zdi naloga primerna za učenje o osnovah vektorske grafike in oblikovanja v programu Inkscape.

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost