KREIRAM NA SPLETU

‘Moje ime je… in prihajam iz…’

Mislim, da me tak začetek ne bi opisal zelo dobro.

Vešča v rdečih škorenjčkih
#objokana
kebab ob štirih zjutraj

Poletje, glasba, ustvarjanje na vseh možnih področjih, ples, astrologija in ostala orodja za ugotavljanje sebe in mojega okolja.

Spopadam se z ADHD, zato meje med preveč in premalo pogosto ne vidim. Živeti z nevrološko razvojno motnjo ni lahko, sploh, če ljudje okoli tebe ne vedo kaj je in kako pomagati. Seveda ima tudi prednosti, ena izmed njih je hiperfiksacija. Lahko se lotim ene stvari in jo dokončam brez vmesnih premorov. Rezultat ene izmed mojih zadnjih hiperfiksacij je tale dizajn za nalepko:

Fačka © 2022 by Sassi is licensed under CC BY-NC 4.0

To je zaenkrat vse kar bom razkrila o sebi.

IKT V MOJEM ŽIVLJENJU

Prvič sem bila seznanjena s tehnologijo v otroštvu. Doma smo imeli televizijo, računalnik in radio. Včasih so mi dovolili starši, da brskam po njunih telefonih. Imeli smo tudi fotoaparat, katerega so mi včasih dovolili uporabljati, dokler mi niso kupili mojega. V osnovni šoli sem začela uporabljati računalnik, saj sem morala pripravljati predstavitve za pouk in komunicirati s sošolci. Uporabljali smo Microsoft orodja, v šoli smo imeli tudi računalnico in učilnice opremljene s projektorji. Učilnica za angleščino je imela interaktivno tablo, katero smo uporabljali vsako uro. V šestem razredu sem dobila svoj prvi telefon in se začela spoznavati s socialnimi omrežji ter funkcijami telefona.

V srednji šoli sem začela uporabljati Adobe programe, saj smo jih potrebovali za ustvarjanje vsebin, pri 3D oblikovanju smo pa uporabljali Blender. V tretjem letniku smo imeli pouk fotografije in smo imeli priložnost uporabljati zelo dobre fotoaparate. V prostem času sem največ uporabljala Adobe Illustrator. Zanimalo me je tudi kreiranje in urejanje videov, kar je vodilo v uporabo raznih aplikacij in programov. Nekajkrat sem poskusila ustvarjati glasbo na spletni strani Soundtrap ampak sem na to hitro pozabila, saj imam veliko hobijev.

S plesno skupino smo snemali videe, tako, da sem seznanjena tudi s kamero in uporabo te.

Nekako ciljam na to, da bom v prihodnosti aktivna na veliko področjih pri katerih mi bo vsa zgoraj navedena tehnologija koristila. Mislim, da je dobro in koristno, da znam uporabljati različne programe, orodja in naprave.

V stiku s tehnologijo sem ubistvu že celo življenje in bom verjetno do konca življenja.

REFLEKSIJA

Ugotovila sem, da je tehnologija skozi moje življenje veliko bolj prisotna kot sem si zamišljala. Največ časa sem porabila za spominjanje ravno o tem.

Poleg spominjanja mi je veliko časa vzelo urejanje slik v eno vrsto. Med pisanjem objave so bile lepo poravnane, ko pa sem preverila objavo na spletu, niso bile več v eni vrsti.

Uživam ob pisanju, sploh pa o stvareh, ki me zanimajo, zato s projektno nalogo nisem imela težav. Časovno mi je vzelo več časa kot sem pričakovala, ampak je ta čas hitro minil, saj sem zraven poslušala glasbo.

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost