Stop motion

Za temo stop motion sem si izbral nepričakovano srečanje dveh Lego robotov in spopad kratek spopad med njima. Za to sem se odločil zaradi raznih Lego stop motion posnetkov na You Tubu in ker sem tudi sam imel na razpolago veliko izbiro Lego figur.

Creative Commons License
Bionicle by Jošt is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Slikal sem s telefonom One Plus Nord N100 posnetke sem pa nato obdelal v OpenShot Video Editerju. V program sem vnesel izbrane slike ter jih po sklopih dodajal na časovnice, kjer sem slikal dodajal njihovo dolžino prikaza in nekaterim dodal učinek pojavljanja in pojemanja.

Creative Commons License
Bionicle by Jošt is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Pri projektu sem se naučil uporabe programa za video urejanje. Sprva sem imel težave pri izbiri programa, zato sem preizkusil več možnosti.

Če bi imel več časa bi posnel več slik za bolj čiste prehode. Poleg tega bi si uredil nekakšno stojalo, ki bi mi omogočalo lažje snemanje, saj sem tu za stojalo uporabljal lego kocke. Izbral oz. sestavil bi boljše figure, ki bi bile lažje za premikanje in tudi stabilnejše.

Za prvi stop motion sem kar zadovoljen. Pri delu sem užival in bom verjetno z stop motion videom nadaljeval tudi v prihodnje, vendar verjetneje z drugačno temo. Pri samem urejanju videa ni bilo velikih vzponov in padcev razen pri snemanju posameznih prizorov, kjer je bilo teh veliko.

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost