Raček Rajko in Ježek Janko na pustolovščini

Animacija Taja Malnar

Za izziv smo na začetku leta prejeli nalogo izdelanja animacije. Ideja mi je bila všeč in tako je nastala zgodba o Račku Rajkotu in Ježku Jankotu. Na začetku, je nastal gospodič Rajko in nato še njegov prijateljček ježek Janko. Želela sem, da j emoja animacija podobna kakšni risanki, zato sem izbrala otočji, barven in igriv stil risbe. Animacijo sem delala v programu, ki ga najboljse poznam za elektoronsko ustvarjanje in sicer Procreatu. Procreate je super kot orodje za rastarsko ribo, kot orodje za izdelavo animacija pa ima nekaj težav. Največja je bila omejeno število sličič. Tako sem morala mojo animacijo delati v kosih in jo nato zmontirati skupaj. A mi je uspelo.

Raček Rajko
Raček Rajko osnovni desing © 2022 by Taja Malnar is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 
Ježek Janko
Ježek Janko osnovni desing © 2022 by Taja Malnar is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 

Postopek risanja je bil podoben kot pri rastarski risbi. Naredila sem bazo barve in forma, obliko Rajkota in barvo živo rumeno in nato se posvetila detaljom, kot je njegovo perje in nogice.

Nisem si naredila storiboarda, saj sem ideje dobivala ko sem risala. Ko sem delo končala sem posamezne koščke animacij izvozila kot mp4 in jih nato zdrućila v aaplikaciji InShot, čeprav verjetno obstaja boljša verzija. V oyadju sem si želela le zabavne glasbe, ki sem jo našla v youtube audio libary, pod glasbo, ki je dovoljena za uporabo.

No to pa je končen produkt.

Raček Rajko in Ježek Janko na pustolovščini
Raček Rajko © 2022 by Taja Malnar is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 

refleksija

Sem kar močno zašvicala, ko sem izdelovala animacijo. A je bilo tako zabavno, da sploh nisem morala odnehati. Naučila sem se kreiranja daljše in bolj zahtevne animacije. Animaciji sem se maksimalno posvetila, tako da ji tudi nekaj dodatnih ur verjetno ne bi drastično spremenilo. Znanje risanje animacij bom uporabila kot popestritev svojega učnega načrta.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost