PLES MIŠK ( rastrska grafika )

Sprva sem imela namen narediti grafiko, kjer bi bile v ospredju miške, ki kuhajo. Inspiracijo sem črpala iz risanke Ratatouille, kasneje pa sem se odločila, da naredim božično okolje. Miški sta postavljeni v prostor, ki je božično okrašen. Barve, katere sem uporabila so vzete iz tople palete, saj božič predstavlja nekaj toplega in pozitivnega.

skice misk proizvajalca ML je licenciran pod CC BY-NC-SA 4.0

Kot vidite, sem sprva naredila par skic mišk z različnimi dodatki in karakterji. Kasneje sem uporabila miški, ki sta narisani na prvi sliki in ju kasneje vključila v prostor.

orodja in materiali by ML is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Orodja in materiali, ki sem jih uporabila so prikazana zgoraj na sliki. Vsako orodje ima svojo funkcijo, ki je dodala nekaj k sami risbi in končnemu produktu. Skico sem naredila HB svinčnikom, barvala pa sem z markerjem in 2B compressed ogljem. Za materiale sem uporabila grid orodje, ki služi učinku stene in orodje, ki je ustvarilo podobo parketa. Lučke, ki so v ozadju imajo čez njih Lightleak, ki služi odsevu.

potek dela by ML is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Začela sem z skicami, katerim sem kasneje dodala barve.

potek dela by ML is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Risbi nato sledijo materiali, kot so prikaz parketa in stene v ozadju. Ko sem z izdelkom zadovoljna, ga shranim v PNG obliki.

končen produkt by ML is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

REFLEKSIJA

Dana naloga nam je prinesla veliko novega znanja. Meni osebno je zelo prav prišlo to, da sem se morala naučiti uporabljati različna orodja v sami aplikaciji. Časa smo imeli dosti, ampak če bi ga imeli vsaj malo več bi seveda s tem izboljšala svojo grafiko z več detajli in materiali. Veliko truda je bilo vloženo v samo nalogo; največ časa sem posvetila samemu ozadju in tlom. Res sem želela zadeti skladnost in odtenke barv, ki bi poudarile nekakšen kontrast globine. Samo delo bi seveda ocenila z dobro, saj sem res zadovoljna z nastalim končnim produktom in znanje, ki sem ga pridobila tekom samega izdelovalskega procesa bom še kako potrebovala pri ustvarjanju različnih grafik, ilustracij ali oblikovanju spletnih strani. Najbolj mi je bilo všeč to, da smo za temo poskrbeli sami in ustvarjali brez kakršnih omejitev oziroma navodil. Minusov ni bilo nobenih. Kar bi pa spremenila, bi bilo to, da bi imeli zastavljeno skupno paleto barv, ki bi nam na koncu pokazala kako je vsak posameznik po svoje uporabil paleto.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost