Animacija – Zombie

Animacijo smo pri vajah opravljali ravno okoli časa Noči čarovnic, zato sem za temo izbral živega mrtveca, ki lovi lastno glavo. Med tekom glavo brcne ven iz kadra in se tako animacija ponovi od začetka.

Print screen_1 by mfranzutti is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Za snemanje animacije sem uporabil probram LifeLapse, ki deluje tako, da po vsaki sliki le to pretvori v prosojno in postavi preko slike katero fotoaparat v tem trenutnku vidi, tako lahko vidiš trenutno in prejšnjo sliko istočasno in popravljaš animacijo sproti. Imeti možnost, da vidiš predhodno sliko preko trenutne zelo olajša postavljanje in premikanje predmetov v kadru.

Zombie by mfranzutti is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Refleksija

Pri vaji sem ugotovil kako težko je animirati gibanje v stop motion tehniki. Največ časa sem posvetil izdelavi lutke, da lahko vse ude premika neodvisno od telesa in ostalih delov. Delo se mi zdi v redu narejeno in urejeno.

Stop motion tehnika se mi zdi zelo dober pripomoček za spodbujanje kreativnosti in iznajdljivosti, kar bi lahko prišlo zelo prav pri poučevanju.

Projekt je zelo zabaven še posebej po tem, ko smo se dali v pare tako, da je vsak član para prikazal isto temo z drugačno tehniko.

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost