RASTRSKA GRAFIKA- Klavdij

Klavdij © 2022 by Neza Bobnar is licensed under CC BY-NC 4.0 

Za motivno zvrst rastrske grafike sem izbrala portret. Delo sem ustvarila v programu Procreate, na tablici. Program že poznam od prej, uporabljam ga že približno tri leta. Za mativ pa sem si izbrala portret, ker zelo rada ustvarjam različne like ljudi, živali in karakterje iz različnih predmetov. Inspiracijo za lik sem črpala iz svojega počutja. Izgleda zelo izmučen, Kot se verjetno vsi študentje počutimo ob izpitnem obdobju. Grafika je narejena v črni in beli barvi. V delu sem se osredotočila predvsem na izgled in energijo lika in natančnost linij, kakorn pa na barvo.

Klavdij © 2022 by Neza Bobnar is licensed under CC BY-SA 4.0 

V programu Procreate sem si odprla nov sloj in izbrala pisalo podobno svinčniku. Narisala sem hitro skico, kako želim da lik izgleda. Narisala sem ga z veliki očmi in podučnjaki. Dala sem poudarek na to, da izgleda koščen, ker sem hotela izpostaviti njegovo izčrpanost.

Klavdij © 2022 by Neza Bobnar is licensed under CC BY 4.0 

Ko sem bila zadovolna s skico, sem si odprla nov sloj in izbrala pisalo “monoline”. Pisalo omogoča delanje mehkih linij in kotov. Čez skico sem začela ustvarjati želeno podobo. Pozorna sem bila na detajle, na primer odsev v ustnicah in očeh, na gube in dlake.

REFLEKSIJA

Med delanjem naloge sem vadila natančnost. Če bi imela več časa ne bi spremenila nič. Grafika izraža moj osebni stil risanja. Želela sem si, da je delo narisano estetsko in, da je ozadje prazno, ker je dominanta umetnine lik na sredini. Največ dela sem posvetila očem, ker sem hotela, da izražajo karakter in življenje lika. Z delom sem zadovoljna, ker sem na njem delala dolgo časa in ob tem tudi uživala. Grafika je povzeta celota mojega osebnega stila risanja. Med delom sem imela priložnost stil vaditi in razvijati. V nalogi na sploh sem uživala. Všeč mi je bilo, da je bila tema naloge popolnoma prepuščena naši domišljiji. Med delom nismo imeli nobenih omejitev. V definiciji projekta ne bi spremenila nič, naloga je dodeljena razločno.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost