Vektorska grafika

Project Eva © 2022 by  Lea Marks is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Za svoje projektno delo z programom vektorske grafike sem se odločila rekreirati sliko preteklega leta, ki je bila ustvarjena v tehniki akril na papirju. Na sliki so jasno vidne posamezne barvne ploskve, ki sem jih želela z vektorsko grafiko potencirati.

Začela sem z skico želenih oblik z orodjem svinčnikom, ki so mi služili kot osnova. Nato sem ustvarila enostavne barvne ploskve in jih oblikovala tako, da so se prilegali skici. Prvo sem narisala večje ploskve nato manjše na novem layeru, da se le te pokažejo nad večjimi.

Želela sem ustvariti čim več manjših oblik v predelu obraza in večje enostavnejše oblike v predelu las, jakne ter ozadja, da bi obraz najbolj pritegnil gledalčevo pozornost.

Odločila sem se figuri potemniti lase in dodati pramene las, ki ji padajo na obraz. Tudi jakni sem dodala detajle in ozadju dodala temnejšo ploskev, da bi bilo (malce) manj ploskovito. Ko sem bila zadovoljna z izdelkom sem označila predel platna s sliko in delo izvozila kot PNG.

Project Eva © 2022 by  Lea Marks is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

REFLEKSIJA

Delo s programom za vektorsko grafiko mi sicer ni preveč ustrezalo in vem, da me bo v prihodnosti bolj zanimalo napredovati v rastrski grafiki. Na splošno, pa s programom Inkscape nisem imela večjih težav saj ima manj osnovnih orodij (v primerjavi s Krito) in me ni mikalo uporabiti vse možne efekte naenkrat.  Kljub temu, mi je končni izdelek zelo všeč; menim, da sem dobro postavila prekrivajoče-se barvne ploskve za ploskovit a zanimiv ter razgiban rezultat.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost